Publikavimo data: 2025-08-18
Porų košė
Bulvių košė su porais yra prancūzų virtuvės patiekalas. Porai padaro bulvių košę minkštesnę ir suteikia jai šiek tiek saldumo. Tokia bulvių košė būna labai rafinuota ir neįprasta. Patiekalas tampa ne ką prastesniu restorano patiekalu. Jį galima patiekti atskirai arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies. Bulvių košė taps dar skanesnė ir įdomesnė, jei į ją įpilsite lašelį triufelių aliejaus. Išbandykite!
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais, porus supjaustykite žiedais (nedidelį kiekį porų palikite papuošimui).
Žingsnis 2
Sudėkite bulves ir porus į puodą, užpilkite juos šaltu vandeniu ir šiek tiek pasūdykite. Pastatykite puodą ant viryklės. Virkite bulves ir porus ant vidutinės ugnies apie 15-20 minučių, kol visi ingredientai suminkštės.
Žingsnis 3
Kai daržovės išvirs, nusausinkite jas į atskirą indą. Į virtas bulves ir porus sudėkite sviestą. Sutrinkite bulves ir porus trintuvu iki vientisos masės. Įpilkite nedidelį kiekį daržovių sultinio ir išmaišykite. Pageidaujamą patiekalo konsistenciją galite reguliuoti dalimis pildydami sultinį. Pagal skonį pasūdykite bulvių košę.
Žingsnis 4
Bulvių košę išdėliokite lėkštėse, papuoškite porų žiedais ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos