Publikavimo data: 2024-06-08
PP bagetės receptas
Tiems, kurie reguliariai skaičiuoja kalorijas ir stebi savo sveikatą, verta atkreipti dėmesį į bagetės pp receptą. Duona kepama iš speltų miltų, pridedant herkules, moliūgų sėklas ir raudonėlius. Speltų miltai teigiamai veikia nervų ir širdies bei kraujagyslių sistemas, normalizuoja cukraus kiekį kraujyje, stabilizuoja svorį ir stiprina imunitetą. Herkulesuose yra daug skaidulinių medžiagų. Moliūgų sėklos yra antioksidacinio vitamino E šaltinis, o raudonėlis gerina virškinimą.
Žingsnis 1
Suaktyvinkite mieles. Pašildykite 2/3 puodelio vandens, suberkite mieles ir cukrų, išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 2
Pradėkite minkyti tešlą. Į virtuvinio kombaino dubenį suberkite kvietinius ir speltos miltus, avižas, raudonėlius ir moliūgų sėklas. Supilkite mielių mišinį, likusį vandenį ir actą. Įjunkite prietaisą mažu greičiu, po 1-2 minučių įjunkite druską, minkykite 5 minutes. Supilkite garstyčių aliejų, perjunkite prietaisą į vidutinio greičio režimą ir minkykite dar 5 minutes. Perkelkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite 30-40 minučių, kad pakiltų.
Žingsnis 3
Pradėkite pjaustyti tešlą. Padėkite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus, išminkykite, padalykite į dvi dalis. Iš kiekvienos suformuokite bagetes. Leiskite pakilti pusvalandį. Prieš tai gabalėlius uždenkite maistine plėvele.
Žingsnis 4
Iškepkite bagetes. Kol bagetės kepa, įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir orkaitės dugne pastatykite dubenį su vandeniu. Perkelkite bagetes į kepimo skardą, paviršiuje padarykite įstrižus įpjovimus ir siųskite jas kepti 10 minučių. Tada išimkite indą su vandeniu, sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite bagetes dar 15 minučių.
Kategorijos