PP musakos receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

PP musakos receptas

Graikiška musaka - tai daržovių ir mėsos patiekalas bešamelio padaže. Kiekvienas daržovių sluoksnis kepamas dideliame kiekyje aliejaus, todėl mousaką sunku pavadinti dietine. Tačiau jei mousaką pritaikysite sveikai mitybai, gausite sveiką ir mažai kalorijų turintį patiekalą. Norėdami tai padaryti, turėtumėte imti baltą vištienos arba kalakutienos mėsą, naudoti kuo mažiau alyvuogių aliejaus, o į padažą neįtraukti sviesto. Šie pakeitimai neturės įtakos skoniui - musaka vis tiek bus skani ir sultinga.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
77 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

PP musakos receptas Žingsnis 1
Paruoškite daržovių įdarą. Cukinijas pabarstykite druska ir pipirais bei paskirstykite prieskonius. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies. Patepkite ją keliais lašais alyvuogių aliejaus ir kepkite cukinijas iš abiejų pusių 2-3 minutes. Kitoje dalyje apkepkite baklažanus.

Žingsnis 2

PP musakos receptas Žingsnis 2
Paruoškite pieno padažą. Supilkite pieną į nedidelį puodą ar puodelį ir įmaišykite trynius, druską, pipirus ir muskato riešutą. Mišinį pašildykite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami plaktuvu. Po 5-7 minučių supilkite miltus ir nuolat maišydami pakaitinkite iki tirštos konsistencijos. Nuimkite padažą nuo ugnies.

Žingsnis 3

PP musakos receptas Žingsnis 3
Apkepkite faršą. Į keptuvę, pateptą alyvuogių aliejumi, sudėkite svogūną. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 3-5 minutes. Tada į keptuvę sudėkite maltą mėsą ir kepkite visas sudedamąsias dalis kartu, sutrupindami visus gumulėlius, kol iškeps (apie 15 min.).

Žingsnis 4

PP musakos receptas Žingsnis 4
Paruoškite musaką. Pomidorus susmulkinkite trintuvu iki tyrės, tada sudėkite pomidorų pastą. Supilkite pomidorų mišinį į keptuvę su mėsa. Pagardinkite druska ir pipirais, tada išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Ištepkite kepimo formą pieno padažu. Ant dugno sudėkite baklažanus ir vėl patepkite padažu, ant jų paskleiskite faršą ir vėl padažą. Ant viršaus lygiu sluoksniu išdėliokite cukinijas. Jas užpilkite likusiu padažu. Dėkite formą į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-30 minučių. Išėmę apkepą apibarstykite sūriu ir grąžinkite formą kepti dar 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos