Publikavimo data: 2024-06-15
PP onigiri su avokadais ir agurkais
Onigiri - tradicinis japonų patiekalas, tinkamas net ir tiems, kurie laikosi sveikos mitybos, nes šio patiekalo pagrindą sudaro rutuliuko ar trikampio formos ryžiai su įdaru, kuris sumaišomas su ryžiais arba dedamas į vidurį. Onigiri dažniausiai būna su žuvimi, mėsa, vištiena arba daržovėmis. Šiame recepte kaip įdarą siūlome naudoti agurkus. Patiekalą galima patiekti su avokadu. Dėl jų onigiri bus sultingas ir kaloringas, bet kartu sveikas ir turtingas vitaminų.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite vieną nori lapą ir sumaišykite jį su ryžiais bei sezamo sėklomis. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Agurką sutarkuokite smulkia tarka. Iš ryžių suformuokite rutuliukus, o tada - plokštainį su agurkų įdaru viduryje. Įdarą uždenkite antrąja duonele ir suformuokite trikampio formos onigiri.
Žingsnis 3
Paruoškite avokadą. Nulupkite odelę, perpjaukite vaisių išilgai ir perpjaukite per pusę. Tada peiliu arba šaukštu išimkite kauliuką ir išskobkite minkštimą. Supjaustykite avokadą griežinėliais. PP onigiri patiekite lėkštėse su avokado griežinėliais, jūros dumbliais ir sojų padažu.
Kategorijos