Publikavimo data: 2025-08-17
PP rukola salotos
Manoma, kad rukola kilusi iš vakarų Viduržemio jūros regiono. Ji taip pat žinoma kitais pavadinimais, pavyzdžiui, "itališka kiaulpienė". Tai vienas nepretenzingiausių augalų, kurį galima auginti net ant palangės. Rukola mėgstama dėl įdomaus riešutų ir pikantiško skonio bei organizmui teikiamos naudos. Ji turi mažai kalorijų ir daug ląstelienos. Ji teigiamai veikia virškinimo sistemą ir gerina imunitetą. Šiame augale esantys vitaminai stiprina kraujagyslių sieneles.
Žingsnis 1
Paruoškite krevetes. Puode užvirinkite vandenį, pasūdykite ir 3 min. panardinkite krevetes į vandenį. Išmeskite jas į sietelį, nuplaukite šaltu vandeniu ir nulupkite. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir lengvai apkepkite krevetes. Sudėkite jas į atskirą dubenį ir įpilkite po 1 šaukštelį sojų padažo ir citrinos sulčių.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti salotas. Rankomis suplėšykite salotų ir rukolos lapus ir sudėkite į salotinę. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant lapų. Išimkite krevetes iš marinato ir sudėkite jas į salotinę. Atskirame inde sumaišykite likusias citrinos sultis ir sojų padažą, saulėgrąžų aliejų. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Šiuo padažu užpilkite salotas.
Kategorijos