Publikavimo data: 2024-09-17
PP šavarma nekenkiant figūrai
Labai skani ir sveika šavarma, kuri gali būti puikus užkandis darbe ir namuose.
Žingsnis 1
Pomidorą ir agurką supjaustykite plonais pusžiedžiais, svogūną - pusžiedžiais, krapus ir petražoles susmulkinkite. Sumaišykite svogūną su susmulkintomis žolelėmis ir šiek tiek pasūdykite.
Žingsnis 2
Krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, apskrudinkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Įkaitinkite grilio keptuvę arba įprastą nepridegančią keptuvę ir kepkite vištieną iš abiejų pusių be aliejaus, kol iškeps. Kai vištiena bus paruošta, supjaustykite ją nedideliais kubeliais.
Žingsnis 3
Paruoškite jogurto padažą: į blenderio indą sudėkite jogurtą, grietinėlės sūrį, kalendrą, česnaką, druską, pusę arbatinio šaukštelio medaus, garstyčias ir sutrinkite panardinamuoju trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Paruoškite pomidorų pastos padažą: pomidorų pastą, pusę česnako skiltelės, druską ir pipirus sumaišykite panardinamuoju maišytuvu.
Žingsnis 5
Surinkite šavarmą: ant stalo paskleiskite pitos duoną, užtepkite ant jos porą šaukštų jogurto padažo ir aptepkite lakštą. Tada išdėliokite mėsą, ant viršaus uždėkite kopūstų ir sumaišykite juos rankomis. Tada išdėliokite svogūnus ir prieskonines žoleles, pomidorus, agurkus ir užpilkite jogurto bei pomidorų padažu.
Žingsnis 6
Susukite pitą į ritinį. Įkaitinkite grilio keptuvę arba įprastą nepridegančią keptuvę ir kepkite mūsų šavarmą iš abiejų pusių, kol apskrus, kad pita taptų traški.
Kategorijos