Publikavimo data: 2024-05-01
Prancūziškas makaronas
Populiarus ir spalvingas desertas, kuriam viename iš vakarų Prancūzijos miestų net įkurtas muziejus, yra sausainiai macaron. Tradicinio prancūziškų macarons recepto pagrindą sudaro migdolų miltai ir plakti kiaušinių baltymai. Nedideli apvalūs sausainiai su įdaru reikalauja tam tikrų kulinarinių įgūdžių ir kruopštaus visų recepto detalių laikymosi. Yra daugybė macarons įdarų. Tradicinis ganache gaminamas iš šokolado ir grietinėlės, kremas gali būti gaminamas iš kremo ar bet kokios kitos rūšies grietinėlės, o varškė - iš uogų tyrės.
Žingsnis 1
Paruoškite pirmąją tešlos dalį. Sumaišykite migdolų miltus ir cukraus pudrą. Miltų ir cukraus pudros mišinį išdžiovinkite orkaitėje. Norėdami tai padaryti, miltus ir cukraus pudrą sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir įdėkite į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę 5 minutėms. Tada išdžiovintą mišinį persijokite per smulkų sietelį.
Žingsnis 2
Išplakite kiaušinių baltymus. Pirmiausia baltymus atskirkite nuo trynių sausame dubenyje ir gerai išplakite baltymus mikseriu iki lengvų putų, palaipsniui įmaišydami granuliuotą cukrų. Įmaišykite maistinius dažus ir dar kartą išplakite. Turėtų gautis vientisa, blizgi balta masė.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Sumaišykite išplaktus kiaušinių baltymus ir migdolų bei cukraus mišinį, maišykite nuo apačios iki vientisos masės silikonine mentele arba konditerine mentele. Paruoštą tešlą perkelkite į konditerinį maišelį. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir ant jos 2-3 cm skersmens apskritimais krėskite makaronus. Švelniai pakratykite kepimo skardą, kad makaronai tolygiai pasiskirstytų. Palikite makaronus 40 minučių, kad kepiniai įgautų būdingą plutelę. Kepant makaronus gali susidaryti burbuliukų, juos pradurkite dantų krapštuku, kad sausainių paviršius išliktų lygus.
Žingsnis 4
Išsiųskite sausainius kepti. Kepimo skardą su makaronais dėkite į 150 laipsnių įkaitintą orkaitę 6 minutėms. Tada kepimo skardą išimkite, apverskite iki 180 laipsnių ir įdėkite kitą pusę dar 6 minutėms. Taip užtikrinsite, kad pyragėliai iškeptų tolygiai. Makaronai turėtų šiek tiek pakilti, o jų apačioje atsirastų būdingas "sijonėlis". Iškepusiems pyragėliams leiskite šiek tiek atvėsti ir nuimkite juos nuo pergamentinio popieriaus.
Žingsnis 5
Paruoškite pirmąjį įdarą. Pašildykite grietinėlę ir susmulkinkite baltąjį šokoladą. Gervuoges susmulkinkite blenderiu arba pertrinkite per sietelį. Sudėkite šokoladą, grietinėlę ir trintas gervuoges į dubenį, išmaišykite iki vientisos masės, sudėkite į konditerinį maišelį ir palikite 10-15 min. šaldytuve.
Žingsnis 6
Paruoškite antros rūšies įdarą. Vandens vonelėje ištirpinkite juodąjį šokoladą, įpilkite tirpios kavos, gerai išmaišykite ir sudėkite į konditerinį maišelį. Dėkite įdarą į šaldytuvą 10-15 minučių, kad atvėstų.
Žingsnis 7
Sudėkite paruoštus makaronus ir įdarą. Iš konditerinio maišelio ant vienos pusės sausainių dėkite atvėsusį įdarą ir lengvai prispauskite kita sausainių puse. Įdaras turi šiek tiek išsiskirti iš makaronų, nedėkite jo nei per daug, nei per mažai. Tokiu būdu pusę keksiukų sujunkite su šokolado ir aviečių įdaru, o kitą pusę - su šokolado ir kavos įdaru. Patyrę konditerijos meistrai pataria paruoštus macarons perkelti į sandarų indą ir palikti šaldytuve kelioms valandoms ar net dienai.
Kategorijos