Publikavimo data: 2024-06-09
Prancūziškas pyragas su lašiša ir Rokfortu
Kišas - neįtikėtinai skanus atviras pyragas su lašiša ir sūriu iš prancūzų virtuvės. Tokį pyragą dažnai galima rasti šiuolaikinėse kavinėse, restoranuose ir kepyklose. Pyragas ruošiamas iš kapotos tešlos su įvairiais įdarais. Kišas paruošiamas labai greitai ir lengvai, tačiau gaminimo sudėtingumas yra tas, kad pyragas su žuvimi iš esmės ruošiamas dviem etapais, iš kurių pirmiausiai reikia iškepti patį pagrindą, o tada jau dėti įdarą.
Žingsnis 1
Žuvies filė supjaustykite nedideliais gabalėliais arba griežinėliais, šiek tiek pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 2
Išsijokite miltus ant stalo ir įberkite žiupsnelį druskos. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite ant miltų, išminkykite iki vientisų trupinių, tada įmuškite šiek tiek plaktą kiaušinį ir išmaišykite. Jei tešla vis dar trupa, įpilkite grietinės. Išminkykite tešlą, susukite į rutulį ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Dėkite į šaldytuvą 60 minučių.
Žingsnis 3
Tešlą sudėkite į riebalais išteptą kepimo indą, išminkykite tešlą per visą indą, padarykite aukštus šonus. Įdėkite formą su tešla į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 15-20 min.
Žingsnis 4
Įdarui paruošti kiaušinius suplakite su druska ir pipirais, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Iš orkaitės išimkite formą su iškepta tešla. Iškepusio pagrindo dugną pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Ant viršaus išdėliokite žuvies griežinėlius, lengvai pasūdykite ir papipirinkite. Ant žuvies sudėkite Rokforo kubelius. Pyragą pripildykite paruoštu įdaru ir pagal skonį pabarstykite žolelėmis.
Žingsnis 6
Pyragą kepkite 30-40 min. 180 °C temperatūroje, kai pyragas sutirštės ir paruduos viršuje, o pyrago viršus taip pat bus auksinis, galite jį išimti iš orkaitės. Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite 8-10 minučių pastovėti, išimkite pyragą iš formos, padėkite ant grotelių ir pabarstykite žolelėmis. Pyragą galima patiekti karštą arba šaltą.
Kategorijos