Publikavimo data: 2025-08-20
Prancūziškas ratatouille su ryžiais
"Ratatouille" yra nacionalinis Prancūzijos patiekalas, gimęs 1778 m. Pavadinimas "ratatouille" išvertus reiškia "mišrainė" ir reiškia ypatingu būdu supjaustytas daržoves, į kurias pridėta alyvuogių aliejaus, sūrio, Provanso žolelių ir baltojo vyno. Jo gaminimo procesą gali įveikti net naujokas, tačiau garsių prancūzų virtuvės šefų patiekalas skonio ir pateikimo prasme laikomas aukštosios virtuvės patiekalu.
Žingsnis 1
Baklažaną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Išimkite iš paprikos sėklas ir supjaustykite kubeliais, lygiais baklažano kubeliams.
Žingsnis 2
Ryžius užpilkite vynu ir 2-3 minutes troškinkite užvirus. Tada sudėkite griežinėliais supjaustytus baklažanus ir paprikas ir 5-6 min. troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Tada supjaustykite svogūną ir česnaką kubeliais ir suberkite į troškinamus ryžius. Įpilkite šiek tiek vandens, pomidorų padažo, supjaustytų alyvuogių, druskos, prieskonių ir česnako ir troškinkite, kol suminkštės, uždengę dangčiu.
Kategorijos