Publikavimo data: 2025-08-18
Prancūziškas skrebučių užtepas iš troškintos mėsos
Tiksliau, teisingas šio prancūziško patiekalo pavadinimas yra riyet. Jis labai panašus į paštetą, tačiau skiriasi tuo, kad jo tekstūra yra stambesnė, sudaryta iš mėsos skaidulų. Pagrindinė gaminimo sąlyga - ilgas mėsos troškinimas. Be to, jo skonį lemia riebūs mėsos gabalėliai. Tokia užtepėlė idealiai tinka su keptuvėje keptais arba džiovintais skrebučiais. Tačiau jei ji patiekiama ir su duona, jos skonis taip pat nenukentės.
Žingsnis 1
Sudėkite šlauneles į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Nuimkite putas, sudėkite nesmulkintą svogūną ir morkas. Virkite ant silpnos ugnies 3 valandas.
Žingsnis 2
Išjunkite ugnį, išimkite mėsą iš keptuvės ir atskirkite ją nuo kaulų, tada suplėšykite į pluoštus. Sudėkite grietinėlės sūrį ir šiek tiek sultinio, kad apsemtų mėsą. Išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kategorijos