Publikavimo data: 2025-08-20
Prancūziškas terinas su vištiena ir šonine
Terinas - tai tradicinis prancūziškas patiekalas su mėsa, žuvimi arba daržovėmis, ruošiamas stačiakampėje karščiui atsparioje formoje. Kaip ir daugelis kitų nacionalinių patiekalų, terinas atsirado dėl poreikio greitai ir lengvai paruošti skanų patiekalą šeimai iš namuose turimų produktų. Todėl į teriną buvo dedama viskas: mėsa, subproduktai, žuvis ir įvairios daržovės. Vėliau, kai terinas pradėtas gaminti restoranuose ir išpopuliarėjo kaip aukštosios prancūzų virtuvės patiekalas, į teriną imta dėti rafinuotų produktų - triufelių, šparagų, jūros gėrybių, brangių sūrių ir alkoholio. Siūlome paragauti originalaus terino su vištiena, šonine, putpelių kiaušiniais ir sūriu.
Žingsnis 1
Visas paprikas kepkite orkaitėje. Keliose vietose ją pradurkite peiliu arba šakute ir 15-20 minučių pašaukite į orkaitę, kurioje temperatūra yra aukšta (iki 200 ℃). Kepimo metu du kartus apverskite, kad nesudegtų. Tada perkelkite papriką į maišelį ir atvėsinkite. Nuimkite odelę ir išimkite sėklų ankštį.
Žingsnis 2
12 putpelių kiaušinių 2-3 minutes virkite vandenyje. Atvėsinkite juos ir nulupkite nuo lukštų. Putpelių kiaušinius galima lengvai pakeisti vištų kiaušiniais. Tai tik pakeis terino išvaizdą, bet skonis išliks toks pat.
Žingsnis 3
Iš mėsos mėsmale arba virtuviniu kombainu pagaminkite maltinukus, įmuškite 2 kiaušinius, įberkite pipirų, tarkuoto sūrio, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Sumaišykite maišytuvu arba rankomis.
Žingsnis 4
Supjaustykite šoninę plonais pailgais griežinėliais ir sudėkite juos į terinos formą, palikdami laisvus kraštus. Tada sudėkite faršą ir putpelių kiaušinius į terinos formą ir švelniai suspauskite faršą, kad išeitų oras.
Žingsnis 5
Apvyniokite kabančius šoninės kraštus ir vėl juos užlenkite, tarsi apkabindami mėsos kepsnį. Suvyniokite formą į foliją ir įdėkite į platesnę formą su vandeniu.
Žingsnis 6
Kepkite teriną orkaitėje apie 45-50 minučių 160-165 ℃ žemoje temperatūroje. Tada nuimkite foliją ir 5-6 valandoms padėkite teriną po kepimo skardą, kad atvėstų ir sutvirtėtų.
Kategorijos