Prancūziškas terinas su vištiena ir šonine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Prancūziškas terinas su vištiena ir šonine

Terinas - tai tradicinis prancūziškas patiekalas su mėsa, žuvimi arba daržovėmis, ruošiamas stačiakampėje karščiui atsparioje formoje. Kaip ir daugelis kitų nacionalinių patiekalų, terinas atsirado dėl poreikio greitai ir lengvai paruošti skanų patiekalą šeimai iš namuose turimų produktų. Todėl į teriną buvo dedama viskas: mėsa, subproduktai, žuvis ir įvairios daržovės. Vėliau, kai terinas pradėtas gaminti restoranuose ir išpopuliarėjo kaip aukštosios prancūzų virtuvės patiekalas, į teriną imta dėti rafinuotų produktų - triufelių, šparagų, jūros gėrybių, brangių sūrių ir alkoholio. Siūlome paragauti originalaus terino su vištiena, šonine, putpelių kiaušiniais ir sūriu.
Gaminimo laikas
420 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
257 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Prancūziškas terinas su vištiena ir šonine Žingsnis 1
Visas paprikas kepkite orkaitėje. Keliose vietose ją pradurkite peiliu arba šakute ir 15-20 minučių pašaukite į orkaitę, kurioje temperatūra yra aukšta (iki 200 ℃). Kepimo metu du kartus apverskite, kad nesudegtų. Tada perkelkite papriką į maišelį ir atvėsinkite. Nuimkite odelę ir išimkite sėklų ankštį.

Žingsnis 2

Prancūziškas terinas su vištiena ir šonine Žingsnis 2
12 putpelių kiaušinių 2-3 minutes virkite vandenyje. Atvėsinkite juos ir nulupkite nuo lukštų. Putpelių kiaušinius galima lengvai pakeisti vištų kiaušiniais. Tai tik pakeis terino išvaizdą, bet skonis išliks toks pat.

Žingsnis 3

Prancūziškas terinas su vištiena ir šonine Žingsnis 3
Iš mėsos mėsmale arba virtuviniu kombainu pagaminkite maltinukus, įmuškite 2 kiaušinius, įberkite pipirų, tarkuoto sūrio, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Sumaišykite maišytuvu arba rankomis.

Žingsnis 4

Prancūziškas terinas su vištiena ir šonine Žingsnis 4
Supjaustykite šoninę plonais pailgais griežinėliais ir sudėkite juos į terinos formą, palikdami laisvus kraštus. Tada sudėkite faršą ir putpelių kiaušinius į terinos formą ir švelniai suspauskite faršą, kad išeitų oras.

Žingsnis 5

Prancūziškas terinas su vištiena ir šonine Žingsnis 5
Apvyniokite kabančius šoninės kraštus ir vėl juos užlenkite, tarsi apkabindami mėsos kepsnį. Suvyniokite formą į foliją ir įdėkite į platesnę formą su vandeniu.

Žingsnis 6

Prancūziškas terinas su vištiena ir šonine Žingsnis 6
Kepkite teriną orkaitėje apie 45-50 minučių 160-165 ℃ žemoje temperatūroje. Tada nuimkite foliją ir 5-6 valandoms padėkite teriną po kepimo skardą, kad atvėstų ir sutvirtėtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos