Publikavimo data: 2025-08-17
Prieskoniais pagardintas sausainis prie arbatos
Pagal šį receptą gaminamas lengvas, švelnus ir orus sausainis, skirtas meduolio mėgėjams. Tačiau sudėtyje nėra nė lašo medaus. Medaus skonis ir aromatas sukuriamas derinant ingredientus, kurių visada galima rasti šaldytuve. Galima naudoti bet kokią uogienę, idealiai tinka rūgščių uogų uogienė.
Žingsnis 1
Į uogienę suberkite sodą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite maišytuvu arba plaktuvu iki lengvų putų.
Žingsnis 3
Įmaišykite uogienę, išmaišykite.
Žingsnis 4
Tada supilkite arbatą ir dar kartą kruopščiai suplakite.
Žingsnis 5
Palaipsniui į mišinį įmaišykite cinamoną ir persijotus miltus. Išmaišykite iki vientisos masės, sutrupinkite visus gumulėlius.
Žingsnis 6
Ištepkite formą aliejumi ir ant formos dugno padėkite pergamentinio popieriaus gabalėlį. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 50 minučių.
Kategorijos