Prieskoniais pagardintas sausainis prie arbatos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Prieskoniais pagardintas sausainis prie arbatos

Pagal šį receptą gaminamas lengvas, švelnus ir orus sausainis, skirtas meduolio mėgėjams. Tačiau sudėtyje nėra nė lašo medaus. Medaus skonis ir aromatas sukuriamas derinant ingredientus, kurių visada galima rasti šaldytuve. Galima naudoti bet kokią uogienę, idealiai tinka rūgščių uogų uogienė.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
232 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.24/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Prieskoniais pagardintas sausainis prie arbatos Žingsnis 1
Į uogienę suberkite sodą ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Prieskoniais pagardintas sausainis prie arbatos Žingsnis 2
Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite maišytuvu arba plaktuvu iki lengvų putų.

Žingsnis 3

Prieskoniais pagardintas sausainis prie arbatos Žingsnis 3
Įmaišykite uogienę, išmaišykite.

Žingsnis 4

Prieskoniais pagardintas sausainis prie arbatos Žingsnis 4
Tada supilkite arbatą ir dar kartą kruopščiai suplakite.

Žingsnis 5

Prieskoniais pagardintas sausainis prie arbatos Žingsnis 5
Palaipsniui į mišinį įmaišykite cinamoną ir persijotus miltus. Išmaišykite iki vientisos masės, sutrupinkite visus gumulėlius.

Žingsnis 6

Prieskoniais pagardintas sausainis prie arbatos Žingsnis 6
Ištepkite formą aliejumi ir ant formos dugno padėkite pergamentinio popieriaus gabalėlį. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Kepimas orkaitėje, desertai, pyragaičių desertai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, užkandis, pyragai, sausainiai, Naujųjų metų desertai, receptų knyga

Kategorijos