Publikavimo data: 2024-01-03
Prieskoniais pagardinti salierai orkaitėje receptas
Saliero stiebas arba lapkotinis salieras yra labai aromatingas ir naudingas augalas. Jame yra vitaminų A, B, E, K, aminorūgščių, mineralų ir eterinių aliejų. Jis turi mažai kalorijų ir puikiai tinka besilaikantiems sveikos mitybos. Paruoškite salierų užkandį pagal šį receptą ir tikrai neliksite abejingi šiam produktui. Orkaitėje keptus salierus su prieskoniais galima patiekti kaip garnyrą arba naudoti kaip brusketų įdarą.
Žingsnis 1
Nuplaukite salierą, peiliu nulupkite šaknį. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Supjaustykite salierus 5 mm storio griežinėliais. Sudėkite į gilų dubenį, įberkite garstyčių, druskos, pipirų ir džiovintų česnakų. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite salierus.
Žingsnis 4
Saliero stiebą kepkite 10 minučių.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą papuoškite žolelėmis. Gero apetito.
Kategorijos