Publikavimo data: 2024-04-02
Profiteroles pyragas
Profiterolės - Prancūzijoje labai populiarūs kulinariniai gaminiai. Jie gali būti patiekiami tušti, bet dažniausiai būna įdaryti grietinėle, grybais, daržovėmis ir kitais ingredientais. Taip pat galima pagaminti profiteroles pyragą su grietine. Jo ypatybė ta, kad jis gaminamas iš minimalaus kiekio ingredientų, tačiau gaunasi labai skanus. Profiterolės dedamos į formą ir ištepamos grietinėle.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į puodą supilkite vandenį, druską ir cukrų. Pastatykite ant ugnies. Palaukite, kol vanduo užvirs. Sudėkite sviestą. Maišykite, kad ištirptų. Supilkite visus miltus ir greitai išmaišykite. Tešla turi susijungti į gumulą. Virkite 1-2 minutes. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite tešlai atvėsti. Į tešlą įmuškite kiaušinius. Įpilkite po vieną ir iš karto išmaišykite tešlą iki vientisos masės. Perkelkite tešlą į konditerinį maišelį su žvaigždiniu antgaliu.
Žingsnis 2
Iškepkite profiteroles. Tešlą ant kepimo skardos paskirstykite mažomis porcijomis 2 cm atstumu viena nuo kitos. Stenkitės, kad peltakiukai būtų maždaug vienodo dydžio. Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę. Po 10 minučių sumažinkite temperatūrą iki 180 ℃. Kepkite dar 25 minutes. Išimkite profiteroles ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Grietinę sudėkite į atskirą dubenį, suberkite cukrų. Plakite mikseriu, kol pasidarys grietinė ir tiršta.
Žingsnis 4
Surinkite profiteroles pyragą. Formos dugną išklokite folija. Pamerkite profiteroles į kremą ir sluoksniais sudėkite į formą. Viršų apipilkite likusia grietinėle. Ant paruošto torto viršaus padėkite plokščią lėkštę. Ant jo uždėkite svorį (pavyzdžiui, pusės litro stiklainį su vandeniu). Dėkite tortą į šaldytuvą 2 valandoms.
Kategorijos