Publikavimo data: 2024-04-02
Profiterolės su lašiša
Prancūziški profiteroles yra labai skanūs nedidelio dydžio kulinarijos gaminiai, kurie pripildomi įvairiais įdarais arba patiekiami tušti. Jie gaminami iš choux tešlos. Jei įdaras saldus, gaminiai tampa desertu. O jei pagaminsite profiteroles su lašiša ir sūriu, jos bus puikus šventinio stalo užkandis. Svarbiausia pasirinkti lengvai sūdytą raudonąją žuvį. Jos spalva turėtų būti vienoda, ne neryški, be rudų dėmių.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą žuvies profiteroles. Supilkite pieną į puodą ir sudėkite sviestą. Įberkite druskos ir pastatykite ant ugnies. Išmaišykite ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir greitai maišydami supilkite miltus. Tešla turi susijungti į gumulą. Nuimkite nuo ugnies. Kai tešla šiek tiek atvės, į ją po vieną įmuškite kiaušinius. Įbėrus kiekvieną kiaušinį, tešlą reikia išminkyti iki vientisos masės. Neįdėkite kiaušinių į karštą masę, nes kitaip jie susigers. Perkelkite tešlą į dubenį. Sudėkite varškę. Įjunkite maišytuvą ir lengvai suplakite ingredientus. Tešla bus tiršta.
Žingsnis 2
Suformuokite profiteroles. Paruoštą tešlą sudėkite į kepimo maišelį. Tešlą įspauskite ant kepimo skardos 2-3 cm atstumu viena nuo kitos. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 170 ℃ ir kepkite dar 10 minučių. Proceso metu neatidarykite orkaitės durelių. Išimkite profiteroles ir leiskite joms atvėsti.
Žingsnis 3
Kol tešla kepa, pagaminkite raudonosios žuvies putėsius. Lašišą, grietinėlės sūrį, juoduosius pipirus ir cukrų sudėkite į maišytuvą. Maišykite 1-2 minutes, kol išbrinks.
Žingsnis 4
Baigti ruošti profiteroles. Nupjaukite atvėsusių pyragaičių viršūnėles ir sudėkite į jas įdarą. Uždenkite nupjautais viršeliais.
Kategorijos