Profiterolės su lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Profiterolės su lašiša

Prancūziški profiteroles yra labai skanūs nedidelio dydžio kulinarijos gaminiai, kurie pripildomi įvairiais įdarais arba patiekiami tušti. Jie gaminami iš choux tešlos. Jei įdaras saldus, gaminiai tampa desertu. O jei pagaminsite profiteroles su lašiša ir sūriu, jos bus puikus šventinio stalo užkandis. Svarbiausia pasirinkti lengvai sūdytą raudonąją žuvį. Jos spalva turėtų būti vienoda, ne neryški, be rudų dėmių.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
242 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, žuvis, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.64/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Profiterolės su lašiša Žingsnis 1
Paruoškite tešlą žuvies profiteroles. Supilkite pieną į puodą ir sudėkite sviestą. Įberkite druskos ir pastatykite ant ugnies. Išmaišykite ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir greitai maišydami supilkite miltus. Tešla turi susijungti į gumulą. Nuimkite nuo ugnies. Kai tešla šiek tiek atvės, į ją po vieną įmuškite kiaušinius. Įbėrus kiekvieną kiaušinį, tešlą reikia išminkyti iki vientisos masės. Neįdėkite kiaušinių į karštą masę, nes kitaip jie susigers. Perkelkite tešlą į dubenį. Sudėkite varškę. Įjunkite maišytuvą ir lengvai suplakite ingredientus. Tešla bus tiršta.

Žingsnis 2

Profiterolės su lašiša Žingsnis 2
Suformuokite profiteroles. Paruoštą tešlą sudėkite į kepimo maišelį. Tešlą įspauskite ant kepimo skardos 2-3 cm atstumu viena nuo kitos. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 170 ℃ ir kepkite dar 10 minučių. Proceso metu neatidarykite orkaitės durelių. Išimkite profiteroles ir leiskite joms atvėsti.

Žingsnis 3

Profiterolės su lašiša Žingsnis 3
Kol tešla kepa, pagaminkite raudonosios žuvies putėsius. Lašišą, grietinėlės sūrį, juoduosius pipirus ir cukrų sudėkite į maišytuvą. Maišykite 1-2 minutes, kol išbrinks.

Žingsnis 4

Profiterolės su lašiša Žingsnis 4
Baigti ruošti profiteroles. Nupjaukite atvėsusių pyragaičių viršūnėles ir sudėkite į jas įdarą. Uždenkite nupjautais viršeliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos