Profiterolės su sviestiniu kremu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Profiterolės su sviestiniu kremu

Profiterolės - prancūzų virtuvės dovana pasauliui. Šie nedideli choux tešlos gaminiai su įvairiais įdarais yra labai populiarūs visose šalyse.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
315 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
26 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Profiterolės su sviestiniu kremu Žingsnis 1
Į gilų puodą arba keptuvę supilkite vandenį, suberkite druską, cukrų ir sviestą. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami užvirinkite. Stenkitės, kad mišinys būtų vientisas.

Žingsnis 2

Profiterolės su sviestiniu kremu Žingsnis 2
Į puodą supilkite persijotus miltus, gerai išmaišykite iki vientisos masės ir be gumulėlių, tada nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 3

Profiterolės su sviestiniu kremu Žingsnis 3
Tešlą reikia atvėsinti. Į puodą po vieną įmuškite kiaušinius. Kiekvieną kartą maišykite tešlą, kad ji taptų elastinga ir blizgi.

Žingsnis 4

Profiterolės su sviestiniu kremu Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir konditeriniu maišeliu nedideliais apskritimais dėkite tešlą. Dėkite kepimo skardą su peltakiukais į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių.

Žingsnis 5

Profiterolės su sviestiniu kremu Žingsnis 5
Paruoškite kremą: į gilų dubenį sudėkite sviestą, kondensuotą pieną ir viską išmaišykite mikseriu.

Žingsnis 6

Profiterolės su sviestiniu kremu Žingsnis 6
Paruoštus pyragėlius perpjaukite per pusę ir aptepkite kremu.

Žingsnis 7

Profiterolės su sviestiniu kremu Žingsnis 7
Kremu užtepkite antrąją profiterolės dalį. Patiekalas paruoštas, galite patiekti! Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos