Publikavimo data: 2024-03-27
Profiterolės su sviestiniu kremu
Profiterolės - prancūzų virtuvės dovana pasauliui. Šie nedideli choux tešlos gaminiai su įvairiais įdarais yra labai populiarūs visose šalyse.
Žingsnis 1
Į gilų puodą arba keptuvę supilkite vandenį, suberkite druską, cukrų ir sviestą. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami užvirinkite. Stenkitės, kad mišinys būtų vientisas.
Žingsnis 2
Į puodą supilkite persijotus miltus, gerai išmaišykite iki vientisos masės ir be gumulėlių, tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Tešlą reikia atvėsinti. Į puodą po vieną įmuškite kiaušinius. Kiekvieną kartą maišykite tešlą, kad ji taptų elastinga ir blizgi.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir konditeriniu maišeliu nedideliais apskritimais dėkite tešlą. Dėkite kepimo skardą su peltakiukais į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Žingsnis 5
Paruoškite kremą: į gilų dubenį sudėkite sviestą, kondensuotą pieną ir viską išmaišykite mikseriu.
Žingsnis 6
Paruoštus pyragėlius perpjaukite per pusę ir aptepkite kremu.
Žingsnis 7
Kremu užtepkite antrąją profiterolės dalį. Patiekalas paruoštas, galite patiekti! Gero apetito!
Kategorijos