Publikavimo data: 2025-08-20
Puiki paelija su jūros gėrybėmis
Sklinda gandai, kad paelja atsirado dėl to, kad vargšai Valensijos padavėjai sumaišė lankytojų maisto likučius su ryžiais, likusiais nuo maurų. Kadangi pati Valensija yra pajūrio miestas, nenuostabu, kad restoranuose gausu jūros gėrybių. Deja, arba laimei, ši nuomonė tėra pasaka. Dabartinį pavidalą patiekalas įgavo XIX a., kai vietiniai valstiečiai išvirė didelį dubenį ryžių ir juos pagardino tuo, ką galėjo pasiūlyti jūra.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį mažais kubeliais. Česnaką išspauskite per presą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Į vidurį sudėkite šamo kepsnį. Pabarstykite paruoštus svogūnus ir česnakus ant kepsnio šonų ir apkepkite.
Žingsnis 2
Išvirkite abu pomidorus ir nulupkite odelę. Vieną iš jų supjaustykite griežinėliais, kitą palikite. Jis bus naudojamas vėliau. Apverskite kepsnį į priešingą pusę. Į keptuvę sudėkite pomidorų griežinėlius ir supilkite baltąjį vyną. Viską troškinkite ant mažos ugnies apie tris minutes, kol alkoholis išgaruos, o pomidorai taps pomidorų tyrele. Į keptuvę sudėkite prieš tai supjaustytas pupeles. Antrąjį pomidorą supjaustykite stambiais griežinėliais. Taip pat griežinėliais supjaustykite papriką. Sudėkite į keptuvę. Viską užpilkite vandeniu. Vanduo kepsnį turėtų apsemti iki pusės. Leiskite mišiniui užvirti. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 3
Kai žuvis išvirs, jos sultys išsiskirs į sultinį, todėl ryžiai taps sultingi ir aromatingi. Ryžius sudėkite prie žuvies. Tolygiai paskirstykite. Ant viršaus sudėkite jūros gėrybes ir palikite ant silpnos ugnies maždaug 20 minučių, kol ryžiai sugers visą skystį. Paruoštą patiekalą valgykite iš karto, kai tik jis išvirs.
Kategorijos