Publikavimo data: 2024-05-26
Puikus midijų plovas
Tikras plovas gaminamas iš avienos ir jautienos. Tačiau gastronomijos platybėse puiki klasikinio plovo alternatyva yra plovas su jūros gėrybėmis. Pavyzdžiui, Ispanijoje labai populiarus patiekalas yra poglia, giminingas plovui ir gaminamas su žuvimi bei jūros gėrybėmis.
Žingsnis 1
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūną, kol taps auksinis, sudėkite morkas. Kepkite, kol morkos suminkštės.
Žingsnis 2
Tuomet į daržoves sudėkite midijas ir maišydami kepkite 3-5 minutes. Ryžius nuplaukite šaltame vandenyje. Į katilą suberkite prieskonius ir druską. Supilkite pusę litro vandens. Virkite 3-4 minutes ir supilkite ryžius.
Žingsnis 3
Palaukite, kol vanduo išvirs nuo ryžių paviršiaus. Ant viršaus uždėkite nulupto česnako galvutę. Uždenkite plovą dangčiu. Sumažinkite ugnį ir palikite katilą įjungtą 20-25 minutes. Išjunkite ir palikite plovą 25 minutes.
Kategorijos