Puikus plovas pradedantiesiems pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Puikus plovas pradedantiesiems

Pradedančiajam virėjui gali būti sunku gaminti plovą: reikia žinoti daug šio patiekalo subtilybių. Tačiau net jei jau turėjote daugybę bandymų gaminti šį patiekalą, kurie baigėsi nesėkmingai, nenusiminkite. Šis receptas toks paprastas, kad patiekalas lengvai pavyks iš pirmo karto.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Puikus plovas pradedantiesiems Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite kubeliais, svogūną - pusžiedžiais, o morkas - storais šiaudeliais.

Žingsnis 2

Supilkite aliejų į katilą (galite naudoti anties puodą arba gilią keptuvę) ir gerai įkaitinkite. Sudėkite į jį svogūną ir, nesumažindami ugnies, kepkite, kol jis taps auksinis ⠀.

Žingsnis 3

Puikus plovas pradedantiesiems Žingsnis 3
Sudėkite mėsą ir maišydami kepkite, kol paruduos. ⠀

Žingsnis 4

Sudėkite morkas, išmaišykite ir leiskite joms kepti, kol suminkštės. Tai užtruks 5-7 minutes. ⠀

Žingsnis 5

Viską užpilkite karštu vandeniu, druska. Pagal poreikį įberkite prieskonių. Skystis vadinamas zirvaku ir turi būti šiek tiek persūdytas. Tai svarbu. Jei įbersite mažiau druskos, ryžiai jos dalį sugers ir plovas bus blankus. Jei norite, į zirvakų vidurį galite įdėti česnako galvutę. ⠀

Žingsnis 6

Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite 15 minučių.⠀

Žingsnis 7

Puikus plovas pradedantiesiems Žingsnis 7
Išimkite česnaką, supilkite ryžius (nemaišydami) ir išlyginkite jų paviršių. Įdėkite česnaką atgal. Skystis turi lengvai apsemti ryžius. Kai užvirs, sandariai uždarykite dangtį ir palikite plovą maždaug 20 minučių. Jei po to puode dar liko skysčio, palikite jį dar 5-10 minučių. Paragaukite ryžių ir mėsos skonį. Jei jie kieti, troškinkite dar šiek tiek. Jei vandens nepakanka, galite įpilti šiek tiek daugiau.

Žingsnis 8

Išjungę jį, leiskite plovui pastovėti apie 15 minučių. Tada jis bus dar skanesnis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos