Publikavimo data: 2025-08-18
Pūkuoti blyneliai ant kefyro
Plikyti blynai, žinoma, netinka įdarui. Jie valgomi gausiai pamirkyti grietinėje arba grietinėlėje, meduje arba uogienėje. Receptas yra puikus. Blynai greitai iškepa, nesulipsta ir neplyšta. Ingredientų minimaliai, o rezultatas - akytas, raugintas, apkeptas ir stebėtinai minkštas.
Žingsnis 1
Šiek tiek pašildykite kefyrą.
Žingsnis 2
Įmuškite kiaušinį.
Žingsnis 3
Išsijokite miltus.
Žingsnis 4
Kefyrą sumaišykite su kiaušiniu, įpilkite augalinio aliejaus, druskos, cukraus. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 5
Įmaišykite miltus ir maišykite mikseriu nedideliu greičiu, kol neliks gumuliukų.
Žingsnis 6
Įberkite sodos. Išmaišykite. Palikite 15 minučių.
Žingsnis 7
Į gerai įkaitintą keptuvę pilkite po samtį tešlos. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol apskrus iš abiejų pusių.
Žingsnis 8
Jei norite, aptepkite paruoštą blyną sviestu.
Kategorijos