Publikavimo data: 2025-08-20
Pūkuoti mieliniai mėsos paplotėliai
Paprastas naminis pyragas, kuris visada mėgstamas ir neliks nepastebėtas. Jį galima patiekti kaip užkandį arba atskirą patiekalą. Pagal šį receptą tešla būna puri, švelni, o įdaras sultingas.
Žingsnis 1
Į 0,3 puodelio šilto vandens įmaišykite mieles ir palikite, kol jos pradės putoti (apie 15 minučių). Persijokite 1 puodelį miltų, supilkite atskiestas mieles, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje pusantros valandos.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą: pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kepkite maltą mėsą, kol iškeps, įberkite druskos ir pipirų. Atskirame dubenyje sumaišykite mėsą ir svogūnus. Viską kruopščiai sumalkite blenderiu, jei gaunasi sausa, įpilkite 1 šaukštą šilto vandens.
Žingsnis 3
Kai tešla padvigubės, įmuškite trynius, įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus. Palaipsniui supilkite šiltą pieną, suberkite likusius miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite rankomis, kol tešla atsiplėš nuo stalo ir rankų. Palikite šiltoje vietoje dar pusantros valandos.
Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite į dešrelę ir supjaustykite gabalėliais po maždaug 40 g. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite, į vidurį dėkite įdaro ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 6
Dėkite paplotėlius ant pergamentu išklotos arba aliejumi pateptos kepimo skardos ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Kategorijos