Publikavimo data: 2024-02-04
Pupelių lobio receptas
Lobio iš šparaginių pupelių yra nacionalinės gruzinų virtuvės patiekalas. Pagal klasikinį receptą lobio gali būti gaminamas iš šparaginių pupelių. Tačiau tinka ir kitų rūšių (raudonosios, baltosios pupelės). Patiekalas bus skanus, jei pasirinksite tinkamas pupeles: ankštys turi būti lygios ir glotnios, o ne suskilusios ir susiraukšlėjusios. Pageidautina styginių lobio ruošti iš jaunų pupelių. Patiekalo skonis labai priklauso nuo naudojamų prieskonių, daržovių šviežumo ir gaminimo eiliškumo.
Žingsnis 1
Nulupkite pomidorus, susmulkinkite graikinius riešutus. Šparagines pupeles gerai nuplaukite. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais. Paprikas supjaustykite stambiais gabalėliais. Pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais arba sutarkuokite. Smulkiai supjaustykite česnaką. Susmulkinkite žoleles. Paruoškite puodą pupelėms virti ir gilią keptuvę lobio virimui.
Žingsnis 2
Išvirkite pupeles. Užvirinkite vandenį ir suberkite į jį šparagines pupeles. Virkite 10 minučių. Išverskite pupeles į sietelį ir palaukite, kol nuvarvės skystis.Nepervirkite pupelių. Priešingu atveju jos neišlaikys formos. Labai ilgas ankštis galima supjaustyti į kelias dalis. Verdant pupeles jų nesūdykite.
Žingsnis 3
Paruoškite kepinius. Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir sviestą ir ant vidutinės ugnies 5-7 min. pakepinkite svogūną. Sudėkite paprikas, išmaišykite ir kepkite 3 minutes. Sudėkite pomidorus ir troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 10 min. jei neturite šviežių pomidorų, galite naudoti pomidorus savo sultyse arba geros kokybės pomidorų pastą.
Žingsnis 4
Pagaminkite lobio. Sudėkite virtas šparagines pupeles, česnakus ir žoleles. Supilkite apynius, pipirus ir druską. Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies. Šparaginių pupelių lobio paruoštas!
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą papuoškite smulkintais graikiniais riešutais.
Kategorijos