Publikavimo data: 2024-09-22
Pupelių pupelės varškės apkepe
Šparaginės pupelės yra labai naudingos, jos apsaugo nuo širdies priepuolių, gerina virškinimą, gydo bronchitą, reumatą, anemiją, diabetą. Jos taip pat pasižymi puikiomis skoninėmis savybėmis. Įsitikinkite tuo patys, pasigaminę styginių pupelių varškės apkepą. Patiekalas gaunasi minkštas, orus, sultingas, kiekvienas gabalėlis tiesiog tirpsta burnoje.
Žingsnis 1
Atskirkite trynius nuo baltymų, baltymus sudėkite į vieną dubenį, o trynius - į kitą. Į dubenį su tryniais supilkite šaltą grietinėlę ir gerai išplakite. Dabar į šį mišinį įmaišykite varškę, mikseriu sutrinkite visus gumulėlius.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite petražoles ir krapus. Į varškės masę sudėkite susmulkintas žoleles, druską, pipirus, sausą česnaką ir viską gerai išmaišykite. Tada mikseriu iki tirštų, stabilių baltų putų suplakite kiaušinių baltymus ir lėtai įmaišykite juos į varškės mišinį, kol pasidarys oro.
Žingsnis 3
Paimkite kepimo formą, patepkite ją saulėgrąžų aliejumi. Varškės masę padalykite į dvi dalis. Ant formos dugno dėkite vieną dalį mišinio, ant jo tolygiai paskleiskite paruoštas šparagines pupeles, tada ant viršaus dėkite antrąją dalį mišinio ir atsargiai išlyginkite.
Žingsnis 4
Pašaukite apkepą į 180 °C įkaitintą orkaitę 20 minučių. Tada vidutine tarka sutarkuokite sūrį, apibarstykite juo apkepą ir kepkite dar 10 minučių. Šį patiekalą galima patiekti šaltą arba karštą.
Kategorijos