Putinų blyneliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Putinų blyneliai

Tradicija kepti blynus per Užgavėnes yra duoklė saulės ir vaisingumo dievui. Buvo tikima, kad blynus reikia valgyti griežtai rankomis. Yra daug blynų rūšių - ir ant pieno, ir ant kefyro, ir ant vandens. Jei blynus gaminsite su svarainių padažu, šis vaisius kepiniams suteiks skonio ir saldumo.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
157 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Putinų blyneliai Žingsnis 1
Paruoškite blynų tešlą. Sumaišykite druską, cukrų, kiaušinius ir išplakite mikseriu. Dar plakant supilkite pieną ir miltus. Supilkite pusę augalinio aliejaus ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Putinų blyneliai Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies ir patepkite ją likusiu augaliniu aliejumi. Kepkite blynus ant didelės ugnies po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 3

Putinų blyneliai Žingsnis 3
Pradėkite ruošti svarainių padažą. Pastatykite puodą ant ugnies ir jame ištirpinkite cukrų. Sudėkite svarainius ir kaitindami maišykite 10-15 minučių, kol jie sugers cukrų ir išskirs sultis. Į puodą su svarainiais įpilkite 1 puodelį vandens, citrinos sultis, vaniliną ir druską. Troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies, kol svarainiai suminkštės, apie 20 minučių.

Žingsnis 4

Putinų blyneliai Žingsnis 4
Baigti gaminti. Atskirai sumaišykite krakmolą su 0,5 puodelio šalto vandens ir nuolat maišydami supilkite į puodą su svarainiais. Užvirinkite ir maišykite 1 minutę, kol padažas sutirštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos