Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų blyneliai
Tradicija kepti blynus per Užgavėnes yra duoklė saulės ir vaisingumo dievui. Buvo tikima, kad blynus reikia valgyti griežtai rankomis. Yra daug blynų rūšių - ir ant pieno, ir ant kefyro, ir ant vandens. Jei blynus gaminsite su svarainių padažu, šis vaisius kepiniams suteiks skonio ir saldumo.
Žingsnis 1
Paruoškite blynų tešlą. Sumaišykite druską, cukrų, kiaušinius ir išplakite mikseriu. Dar plakant supilkite pieną ir miltus. Supilkite pusę augalinio aliejaus ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies ir patepkite ją likusiu augaliniu aliejumi. Kepkite blynus ant didelės ugnies po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Pradėkite ruošti svarainių padažą. Pastatykite puodą ant ugnies ir jame ištirpinkite cukrų. Sudėkite svarainius ir kaitindami maišykite 10-15 minučių, kol jie sugers cukrų ir išskirs sultis. Į puodą su svarainiais įpilkite 1 puodelį vandens, citrinos sultis, vaniliną ir druską. Troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies, kol svarainiai suminkštės, apie 20 minučių.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Atskirai sumaišykite krakmolą su 0,5 puodelio šalto vandens ir nuolat maišydami supilkite į puodą su svarainiais. Užvirinkite ir maišykite 1 minutę, kol padažas sutirštės.
Kategorijos