Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų saldainiai
Cidonijos yra geležies ir antioksidantų rekordininkės. Šiame vaisiuje taip pat yra kitų gyvybiškai svarbių mikroelementų: kalcio, vario, kalio, fosforo ir kitų. Vietoj vaistinių vitaminų kompleksų galite reguliariai valgyti svarainius. Vaisiai gerai laikosi, todėl sezono metu galite pirkti vaisius su atsarga. Gaminkite gardžius mėsos ir daržovių patiekalus, desertus, o vėlyvą rudenį - pusgaminius. Pavyzdžiui, cukruotus vaisius. Tai saldumynai iš cukruotų ir džiovintų vaisių. Paruošimo procesas ilgas, bet visai nesudėtingas.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Supilkite cukrų į puodą, supilkite vandenį. Užvirinkite ant silpnos ugnies. Cukrus turi visiškai ištirpti. Į sirupą suberkite svarainius. Išmaišykite, kad visi gabaliukai apsemtų sirupą. Užvirinkite. Uždenkite dangčiu. Nuimkite nuo ugnies. Palikite 8-10 valandų.
Žingsnis 2
Pakartokite procedūrą. Vėl uždėkite ant ugnies ir užvirinkite. Atskirkite gabalėlius nuo sirupo. Virkite sirupą dar 10 minučių, kol taps klampus. Į sirupą įmaišykite cukruotus vaisius. Išmaišykite. Nuimkite nuo viryklės. Palikite 1 valandai.
Žingsnis 3
Išdžiovinkite cukruotus svarainius. Vaisius sudėkite į sietelį ir leiskite nutekėti skysčio pertekliui. Sudėkite svarainių skilteles ant didelės lėkštės ir padėkite jas šiltoje, sausoje vietoje, pvz., viršutinėje spintos lentynoje. Džiovinkite 3-4 dienas.
Žingsnis 4
Baigti ruošti cukruotus svarainius. Sumaišykite krakmolą ir cukraus pudrą. Džiovintų vaisių skilteles apvoliokite šiame mišinyje. Sudėkite į stiklinį indelį ir laikykite vėsioje vietoje.
Kategorijos