Putinų saldainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Putinų saldainiai

Cidonijos yra geležies ir antioksidantų rekordininkės. Šiame vaisiuje taip pat yra kitų gyvybiškai svarbių mikroelementų: kalcio, vario, kalio, fosforo ir kitų. Vietoj vaistinių vitaminų kompleksų galite reguliariai valgyti svarainius. Vaisiai gerai laikosi, todėl sezono metu galite pirkti vaisius su atsarga. Gaminkite gardžius mėsos ir daržovių patiekalus, desertus, o vėlyvą rudenį - pusgaminius. Pavyzdžiui, cukruotus vaisius. Tai saldumynai iš cukruotų ir džiovintų vaisių. Paruošimo procesas ilgas, bet visai nesudėtingas.
Gaminimo laikas
6540 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
153 kcal.
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.31/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Putinų saldainiai Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Supilkite cukrų į puodą, supilkite vandenį. Užvirinkite ant silpnos ugnies. Cukrus turi visiškai ištirpti. Į sirupą suberkite svarainius. Išmaišykite, kad visi gabaliukai apsemtų sirupą. Užvirinkite. Uždenkite dangčiu. Nuimkite nuo ugnies. Palikite 8-10 valandų.

Žingsnis 2

Putinų saldainiai Žingsnis 2
Pakartokite procedūrą. Vėl uždėkite ant ugnies ir užvirinkite. Atskirkite gabalėlius nuo sirupo. Virkite sirupą dar 10 minučių, kol taps klampus. Į sirupą įmaišykite cukruotus vaisius. Išmaišykite. Nuimkite nuo viryklės. Palikite 1 valandai.

Žingsnis 3

Putinų saldainiai Žingsnis 3
Išdžiovinkite cukruotus svarainius. Vaisius sudėkite į sietelį ir leiskite nutekėti skysčio pertekliui. Sudėkite svarainių skilteles ant didelės lėkštės ir padėkite jas šiltoje, sausoje vietoje, pvz., viršutinėje spintos lentynoje. Džiovinkite 3-4 dienas.

Žingsnis 4

Putinų saldainiai Žingsnis 4
Baigti ruošti cukruotus svarainius. Sumaišykite krakmolą ir cukraus pudrą. Džiovintų vaisių skilteles apvoliokite šiame mišinyje. Sudėkite į stiklinį indelį ir laikykite vėsioje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos