Publikavimo data: 2024-10-23
Putinų uogienė su juodųjų varnalėšų uogomis
Putinų uogienė su juodųjų serbentų uogiene, kaip bebūtų keista, yra ne tik geras desertas, bet ir puikus priedas prie mėsos patiekalų. Jis gali konkuruoti su garsiuoju bruknių padažu. Kadangi ir svarainiai, ir juodieji serbentai yra tam tikro rūgštaus skonio, tokia uogienė patiks ne visiems. Tačiau ji gali kuo puikiausiai papildyti ir pabrėžti kiaulienos ar jautienos skonį. Ši uogienė bus universalus gaminys, kurį galima patiekti ant stalo su beveik bet kokiu patiekalu.
Žingsnis 1
Išvirkite uogienę. Juodąsias uogas sudėkite į puodą su vandeniu. Virkite 20 minučių. Supjaustykite svarainius mažais gabalėliais ir sudėkite į puodą su šermukšnio uogomis. Supilkite cukrų. Virkite, kol cukrus ištirps, o vaisiai visiškai išvirs ir taps tiršta mase.
Žingsnis 2
Džemą sudėkite į saugyklą. Paruoštą uogienę perkelkite į sterilų stiklainį, uždenkite dangteliu. Palikite atvėsti kambario temperatūroje. Kai uogienė visiškai atvės, laikykite ją vėsioje, tamsioje vietoje.
Kategorijos