Publikavimo data: 2024-06-09
Pyragas "Breakaway" su česnakais ir žolelėmis
Mielinės tešlos pyragas su česnakais ir žolelėmis - tai pyragas, kuriam neįmanoma atsispirti, o jo aromatas kepant užlieja visus namus. Pagal šį receptą šis sulankstomas užkandžių pyragas bus neįtikėtinai minkštas, purus ir nesunkus. Visa tešla persmelkta subtiliu sviesto ir žolelių su česnakais aromatu.
Žingsnis 1
Į dubenį supilkite šiltą pieną, į pieną suberkite druską, cukrų ir sausas mieles, viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į pieno mišinį palaipsniui įmaišykite 200 g persijotų miltų, viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite augalinį aliejų, išmaišykite. Tada suberkite likusius miltus. Tešlą minkykite 7-10 minučių. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
Žingsnis 4
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių.
Žingsnis 5
Kol tešla kyla, paruoškite pyrago įdarą. Smulkiai supjaustykite žoleles, o česnaką pertrinkite per česnako malūnėlį. Sumaišykite susmulkintas žoleles, česnaką ir minkštą sviestą ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Kai tešla pakils, iškočiokite ją į ploną dešrelę ir padalykite į mažus vienodus gabalėlius, padarykite tortilijas, aptepkite jas paruoštu įdaru. Sulenkite tortilijas per pusę, tada dar kartą per pusę, kad gautųsi trikampis. Apverskite jas perpjauta puse į viršų ir gerai užspauskite kraštus. Sudėkite tortilijas į kepimo indą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 20-30 minučių.
Žingsnis 7
Kai tešla pakils, pašaukite pyragą į iki 180⁰ įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos