Publikavimo data: 2024-05-25
Pyragas su aviečių džemu
Kuo pradžiuginti savo artimuosius? Paruoškite pyragą su aviečių džemu. Švelni ir trapi smėlinė tešla šiame pyrage kartu su kvapniomis avietėmis patiks visai šeimai. Tokius pyragus galima ruošti ištisus metus. Vasarą įdarui galite naudoti uogas, o žiemą - kvapnią aviečių uogienę. Jei pyragą ruošiate su šviežiomis uogomis, pabarstykite jas cukrumi. Šis pyragas paruošiamas greitai ir gaunasi labai skanus.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 2
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir gerai išplakite šakute.
Žingsnis 3
Kiaušinių mišinį sumaišykite su sviestu, išmaišykite. Į persijotus miltus įberkite reikiamą kiekį kepimo miltelių.
Žingsnis 4
Sumaišykite miltų, kiaušinių ir aliejaus mišinį. Gerai išmaišykite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą. Palikite 15-20 minučių pailsėti.
Žingsnis 5
Tada išimkite tešlą iš šalčio, atskirkite nedidelį gabalėlį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį.
Žingsnis 6
Pagrindinę tešlos dalį iškočiokite 2 cm storio sluoksniu, pabarstydami stalą miltais. Kočiokite kočėlu ir dėkite į riebalais išteptą formą. Viršų patepkite džemu.
Žingsnis 7
Išimkite šaltą tešlą ir sutarkuokite ją stambia tarka ant įdaro. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol bus paruoštas.
Kategorijos