Pyragas su bulvėmis ir grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Pyragas su bulvėmis ir grietine

Pirogi yra rusų virtuvės pagrindas. Jiems gaminti naudojami įvairių produktų įdarai. Įprastas receptas - orkaitėje keptas pyragas su bulvėmis ir grietine. Grietinė naudojama tešloje arba dedama į įdarą, bulvės - į įdarą. Bulvės Rusijoje paplito valdant Petrui Didžiajam, po jo kelionių po Europą. Žmonės ne iš karto pamėgo šią daržovę, tačiau vėliau ji tapo daugelio patiekalų pagrindu. Įskaitant pyragus.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
170 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.3/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pyragas su bulvėmis ir grietine Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus supilkite į gilų dubenį. Padarykite jame duobutę ir supilkite ištirpintą sviestą bei druską. Supilkite vandenį. Užminkykite tešlą. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite ją 30 minučių.

Žingsnis 2

Pyragas su bulvėmis ir grietine Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Išvirkite bulves puode. Į puodą supilkite 0,5 l vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir užvirus virkite 20-25 min. Svogūną supjaustykite nedideliais 0,5 x 0,5 cm dydžio kubeliais. Kepkite svogūnus svieste 3 minutes. Sutarkuokite virtas bulves, sudėkite kepintus svogūnus, pipirus ir truputį sviesto. Bulvių pyrago įdarą gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Pyragas su bulvėmis ir grietine Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Paruoštą tešlą iškočiokite ir iškočiokite į ploną, maždaug 0,3 cm storio sluoksnį. Tešlą patepkite ištirpintu sviestu. Ant tešlos dėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite jį per visą tešlos paviršių, palikdami 0,25 cm nuo tešlos krašto. Suvyniokite tešlą į ritinį ir lengvai užspauskite kraštus. Suktinuką sudėkite į karščiui atsparų indą.

Žingsnis 4

Pyragas su bulvėmis ir grietine Žingsnis 4
Paruoškite pyragą prieš kepimą. Sumaišykite grietinę su kiaušiniu. Kiaušinių ir grietinės mišinį supilkite ant bulvių pyrago.

Žingsnis 5

Pyragas su bulvėmis ir grietine Žingsnis 5
Iškepkite pyragą. Kepkite bulvių pyragą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos