Publikavimo data: 2024-05-19
Pyragas su bulvėmis ir grietine
Pirogi yra rusų virtuvės pagrindas. Jiems gaminti naudojami įvairių produktų įdarai. Įprastas receptas - orkaitėje keptas pyragas su bulvėmis ir grietine. Grietinė naudojama tešloje arba dedama į įdarą, bulvės - į įdarą. Bulvės Rusijoje paplito valdant Petrui Didžiajam, po jo kelionių po Europą. Žmonės ne iš karto pamėgo šią daržovę, tačiau vėliau ji tapo daugelio patiekalų pagrindu. Įskaitant pyragus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus supilkite į gilų dubenį. Padarykite jame duobutę ir supilkite ištirpintą sviestą bei druską. Supilkite vandenį. Užminkykite tešlą. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite ją 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Išvirkite bulves puode. Į puodą supilkite 0,5 l vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir užvirus virkite 20-25 min. Svogūną supjaustykite nedideliais 0,5 x 0,5 cm dydžio kubeliais. Kepkite svogūnus svieste 3 minutes. Sutarkuokite virtas bulves, sudėkite kepintus svogūnus, pipirus ir truputį sviesto. Bulvių pyrago įdarą gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Paruoštą tešlą iškočiokite ir iškočiokite į ploną, maždaug 0,3 cm storio sluoksnį. Tešlą patepkite ištirpintu sviestu. Ant tešlos dėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite jį per visą tešlos paviršių, palikdami 0,25 cm nuo tešlos krašto. Suvyniokite tešlą į ritinį ir lengvai užspauskite kraštus. Suktinuką sudėkite į karščiui atsparų indą.
Žingsnis 4
Paruoškite pyragą prieš kepimą. Sumaišykite grietinę su kiaušiniu. Kiaušinių ir grietinės mišinį supilkite ant bulvių pyrago.
Žingsnis 5
Iškepkite pyragą. Kepkite bulvių pyragą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
Kategorijos