Publikavimo data: 2024-05-20
Pyragas su bulvėmis ir grybais
Vienas populiariausių rusų virtuvės pyragų yra pyragas su bulvėmis ir grybais. Jis skanus, sotus ir lengvai paruošiamas. Įdarui galite naudoti bet kokius grybus. Bulvių pyragui su grybais rinkitės šviežius ingredientus. Švieži grybai turėtų būti balti arba šiek tiek rusvos spalvos. Šviežių grybų kepurėlės turi būti be tamsių dėmių ir dėmelių. Jei plėvelė tarp kotelio ir kepurėlės pažeista, grybai nėra švieži - jų nepirkite.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves įdarui. Nedideliame puode užvirinkite vandenį. Įberkite druskos ir supjaustytas bulves. Bulves virkite, kol išvirs. Tai užtruks maždaug 10 minučių.
Žingsnis 2
Užminkykite elastingą tešlą. Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į dubenį ir sumaišykite su grietine. Į tą patį dubenį persijokite miltus ir kepimo miltelius bei pabarstykite žiupsneliu druskos. Perkelkite tešlą ant stalo ir minkykite 10 minučių. Tada suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišydami kepkite grybus 8 minutes. Sudėkite žaliuosius svogūnus ir kepkite dar 2 minutes. Nusunkite vandenį nuo bulvių, leiskite daržovėms atvėsti ir supjaustykite, kaip reikia. Sumaišykite su krapais, keptais grybais ir svogūnais, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 4
Sudėkite pyragą ir pašaukite į orkaitę. Padalykite tešlą į 2 lygias dalis. Didesnę dalį iškočiokite plonu sluoksniu ant miltais pabarstyto stalo ir įdėkite į aliejumi pateptą formą. Ant tešlos paskirstykite įdarą ir sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą. Antrąją tešlos dalį plonai iškočiokite, tešla uždenkite pyragą ir drėgnais pirštais užspauskite kraštus. Paviršių patepkite lengvai išplaktu kiaušiniu. Pyrago viduryje padarykite duobutę. Pašaukite pyragą į įkaitintą iki 190 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 25-30 minučių, kol paruduos.
Kategorijos