Pyragas su bulvėmis ir grybais ant mielinės tešlos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Pyragas su bulvėmis ir grybais ant mielinės tešlos

Nuo seno Rusija garsėja savo pyragais. Ant šeimininkės stalo visada yra pyragas prie arbatos. Siūlome išbandyti pyrago su bulvėmis ir grybais receptą. Šis pyragas puikiai numalšins alkį, o kartu su grybais suteiks skonio malonumą. Gražiai papuošto pyrago rusva pluta ir sultingas grybų bei bulvių įdaras patiks visai šeimai.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
149 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pyragas su bulvėmis ir grybais ant mielinės tešlos Žingsnis 1
Į šiltą vandenį suberkite cukrų ir mieles. Uždenkite dangčiu ir palaukite, kol mielės "pakils". Viršuje susidarys nedidelis burbuliukų "dangtelis".

Žingsnis 2

Į paruoštą skystą mišinį įberkite druskos ir išmaišykite. Tada suberkite persijotus miltus. Miltus pilkite dalimis, nuolat maišydami. Jei tešla per skysta, įberkite daugiau miltų.

Žingsnis 3

Tada įmuškite kiaušinį ir minkštą sviestą, kuris suteiks kepiniams elastingumo. Kiaušinis reikalingas ne tik dėl spalvos, bet ir dėl purumo.

Žingsnis 4

Pyragas su bulvėmis ir grybais ant mielinės tešlos Žingsnis 4
Tešla turi nelipti prie rankų, bet kartu būti minkšta ir elastinga. Uždenkite tešlą ir leiskite jai pakilti.

Žingsnis 5

Kol tešla kyla, gaminkime įdarą. Pievagrybius ir svogūnus supjaustykite šiaudeliais. Bulves sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 6

Pyragas su bulvėmis ir grybais ant mielinės tešlos Žingsnis 6
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir pastatykite ant ugnies. Į įkaitintą keptuvę sudėkite daržoves. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir kepkite, kol iškeps.

Žingsnis 7

Pyragas su bulvėmis ir grybais ant mielinės tešlos Žingsnis 7
Paruoštą tešlą padalykite į tris dalis. Vieną mažą dalį naudokite papuošimui, didžiausią - įdarui, o didžiąja uždenkite pyragą.

Žingsnis 8

Pyragas su bulvėmis ir grybais ant mielinės tešlos Žingsnis 8
Ištepkite formą aliejumi. Dėkite didžiąją dalį tešlos ant formos dugno, šiek tiek ją iškočiokite ir išminkykite rankomis. Nepamirškite padaryti nedidelių šonų. Ant viršaus sudėkite įdarą.

Žingsnis 9

Pyragas su bulvėmis ir grybais ant mielinės tešlos Žingsnis 9
Mažiausią dalį susukite į dešrelę ir iškočiokite kočėlu. Perpjaukite juostelę į tris lygias dalis, 2 cm nuo krašto. Pinkite pynę.

Žingsnis 10

Mažiausią dalį susukite į dešrelę ir iškočiokite kočėlu. Perpjaukite juostelę į tris lygias dalis, 2 cm nuo krašto. Pinkite pynę.

Žingsnis 11

Pyragas su bulvėmis ir grybais ant mielinės tešlos Žingsnis 11
Vidurinį gabalą iškočiokite į apskritimą ir uždenkite pyrago viršų. Kruopščiai užspauskite kraštus. Pynę tvarkingai apjuoskite pyrago kraštus, šiek tiek patraukdami į viršų.

Žingsnis 12

Pyragas su bulvėmis ir grybais ant mielinės tešlos Žingsnis 12
Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laiką pasirinkite patys, priklausomai nuo savo orkaitės galimybių, visų jos skirtingos. Maždaug 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos