Nuo seno Rusija garsėja savo pyragais. Ant šeimininkės stalo visada yra pyragas prie arbatos. Siūlome išbandyti pyrago su bulvėmis ir grybais receptą. Šis pyragas puikiai numalšins alkį, o kartu su grybais suteiks skonio malonumą. Gražiai papuošto pyrago rusva pluta ir sultingas grybų bei bulvių įdaras patiks visai šeimai.
Žingsnis 1
Į šiltą vandenį suberkite cukrų ir mieles. Uždenkite dangčiu ir palaukite, kol mielės "pakils". Viršuje susidarys nedidelis burbuliukų "dangtelis".
Žingsnis 2
Į paruoštą skystą mišinį įberkite druskos ir išmaišykite. Tada suberkite persijotus miltus. Miltus pilkite dalimis, nuolat maišydami. Jei tešla per skysta, įberkite daugiau miltų.
Žingsnis 3
Tada įmuškite kiaušinį ir minkštą sviestą, kuris suteiks kepiniams elastingumo. Kiaušinis reikalingas ne tik dėl spalvos, bet ir dėl purumo.
Žingsnis 4
Tešla turi nelipti prie rankų, bet kartu būti minkšta ir elastinga. Uždenkite tešlą ir leiskite jai pakilti.
Žingsnis 5
Kol tešla kyla, gaminkime įdarą. Pievagrybius ir svogūnus supjaustykite šiaudeliais. Bulves sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 6
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir pastatykite ant ugnies. Į įkaitintą keptuvę sudėkite daržoves. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir kepkite, kol iškeps.
Žingsnis 7
Paruoštą tešlą padalykite į tris dalis. Vieną mažą dalį naudokite papuošimui, didžiausią - įdarui, o didžiąja uždenkite pyragą.
Žingsnis 8
Ištepkite formą aliejumi. Dėkite didžiąją dalį tešlos ant formos dugno, šiek tiek ją iškočiokite ir išminkykite rankomis. Nepamirškite padaryti nedidelių šonų. Ant viršaus sudėkite įdarą.
Žingsnis 9
Mažiausią dalį susukite į dešrelę ir iškočiokite kočėlu. Perpjaukite juostelę į tris lygias dalis, 2 cm nuo krašto. Pinkite pynę.
Žingsnis 10
Mažiausią dalį susukite į dešrelę ir iškočiokite kočėlu. Perpjaukite juostelę į tris lygias dalis, 2 cm nuo krašto. Pinkite pynę.
Žingsnis 11
Vidurinį gabalą iškočiokite į apskritimą ir uždenkite pyrago viršų. Kruopščiai užspauskite kraštus. Pynę tvarkingai apjuoskite pyrago kraštus, šiek tiek patraukdami į viršų.
Žingsnis 12
Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laiką pasirinkite patys, priklausomai nuo savo orkaitės galimybių, visų jos skirtingos. Maždaug 30 minučių.