Publikavimo data: 2024-05-25
Pyragas su bulvėmis ir malta mėsa orkaitėje
Bulvių griežinėliai ir malta mėsa puikiai dera tarpusavyje ir yra geras pyrago įdaras. Svogūnai ir sūris suteiks įdarui sultingumo ir skonio. Pyragui su bulvėmis ir malta mėsa tinka mielinė tešla, nes ji yra švelnios ir purios struktūros. Greitą bulvių pyragą su malta mėsa galite pasigaminti vadovaudamiesi išsamiu receptu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus, sausas mieles, druską ir cukrų supilkite į gilų dubenį. Išmaišykite ir supilkite šiltą vandenį. Minkykite tešlą, palaipsniui įberdami vis daugiau miltų, kol tešla taps nebelipni. Sudėkite tešlą atgal į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu. Palikite šiltoje vietoje pakilti apie 1 valandą.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į dubenį su malta mėsa sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, tarkuotą sūrį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite. Į atskirą dubenį sudėkite bulvių apskritimus, įberkite druskos ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite bulvių ir maltos mėsos pyragą. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Padalykite tešlą į 2 nelygias dalis. Vieną dalį iškočiokite iki kepimo formos dydžio, o kitą - šiek tiek didesnę. Didesniąją dalį dėkite ant formos dugno ir sudėkite įdarą. Tolygiai paskirstykite ir uždenkite antru tešlos sluoksniu. Užspauskite pyrago kraštus ir šakute padarykite keletą skylučių. Kiaušinius suplakite dubenėlyje šakute arba plaktuvu ir aptepkite pyrago paviršių. Leiskite pyragui pastovėti 10 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite bulvių pyragą su malta mėsa. Formą su pyragu pašaukite į įkaitintą 180 laipsnių Celsijaus orkaitę ir kepkite 40 minučių. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, naudodami medinį pagaliuką.
Kategorijos