Publikavimo data: 2024-05-25
Pyragas su bulvių ir grybų paštetu
Tradicinio angliško kiaulienos pyrago pagrindą sudaro tanki smėlėta tešla, iškepta kiaulienos taukuose. Sveikesnė ir lengvesnė šio patiekalo versija yra artimesnė vietinei rusų tradicijai, kai tešlai naudojama tiršta grietinė. Vietoj sunkios mėsos taip pat galima gaminti tradiciškai rusišką įdarą iš bulvių ir kvapnių baltųjų grybų, susmulkintų į vientisą pašteto pavidalo masę. Įdarui grietinė suteiks bulvėms reikalingą kreminį skonį ir išryškins grybų skonį bei aromatą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į jį grietinę. Įberkite druskos, įmuškite vištos kiaušinį ir išplakite. Į šiltą išplaktą masę nuolat maišydami supilkite miltus. Užminkykite tirštą, tirštą tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir pakepinkite marinuotus svogūnus, kol lengvai karamelizuosis. Išimkite svogūnus į lėkštę ir pakepinkite grybus, kol jie taps auksiniai. Nuimkite grybus nuo ugnies, atvėsinkite ir susmulkinkite mėsmale. Sumaišykite grybus su svogūnais, bulvių koše, druska, pipirais, įdėkite grietinės, džiovintų krapų ir viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite pyrago pagrindą. Kepimo formą ištepkite aliejumi. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalykite ją į dvi lygias dalis. Didesnę dalį iškočiokite į maždaug 5-7 mm storio apskritimą ir įdėkite į formą, padarydami apvadą, jei reikia, tešlą suimkite į klostes. Kitą tešlos dalį iškočiokite į formos dydžio apskritimą.
Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Tešlos pagrindą ištepkite bulvių ir grybų paštetu, jį išlyginkite. Ant įdaro dėkite antrąjį tešlos lakštą, jo kraštus suformuokite kartu su šonų kraštais, užlenkdami juos į vidų. Pyrago viduryje tešloje padarykite apvalią skylutę, kad išeitų garai. Pyragą kepkite 30-40 minučių, kol susiformuos šviesiai ruda pluta. Išimkite pyragą iš orkaitės ir prieš patiekdami atvėsinkite.
Kategorijos