Publikavimo data: 2024-05-25
Pyragas su cypruolėmis ir bulvėmis
Norėdami paįvairinti dienos meniu, orkaitėje galite išsikepti pyragą su kapinaitėmis ir bulvėmis. Ši žuvis yra nebrangi ir labai naudinga. 100 gramų produkto užtikrina jodo, seleno ir chromo - svarbaus elemento, mažinančio ląstelių jautrumą insulinui ir mažinančio potraukį saldumynams - paros normą. Nepaisant to, kad gelsvė yra nedidelė žuvis, ją labai lengva valyti. Taigi problemų gaminant maistą nekils. Tešla ruošiama aktyvių sausų mielių pagrindu. Tai reiškia, kad jai pakilti prireiks maždaug valandos.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite mieles, druską, cukrų ir miltus. Supilkite vandenį ir aliejų ir užminkykite tešlą. Uždenkite dubenį šiltu drėgnu rankšluosčiu ir palikite pakilti 1 valandą.
Žingsnis 2
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite svogūnus, bulves, žuvį, augalinį aliejų, žuvies prieskonius, druską ir pipirus.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą su kapinaitėmis ir bulvėmis. Rankas ir stalą patepkite augaliniu aliejumi. Šiek tiek išminkykite tešlą ir padalykite ją į dvi dalis. Vieną tešlos dalį iškočiokite į sluoksnį ir įdėkite į aliejumi pateptą formą. Ant viršaus lygiu sluoksniu sudėkite bulvių ir žuvies įdarą. Iškočiokite antrąją tešlos dalį. Uždenkite įdarą, užspauskite kraštus ir pyrago centre peiliu padarykite įpjovą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 min. pastovėti. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 50-60 minučių.
Kategorijos