Publikavimo data: 2024-05-25
Pyragas su faršu, malta mėsa ir bulvėmis
Pilstomą tešlą daug lengviau paruošti, nes jos nereikia minkyti ir valcuoti. Užtenka sumaišyti ingredientus, šiek tiek palaukti ir supilti ant įdaro. Tokią tešlą ruoškite majonezo, grietinės arba kefyro pagrindu, o kartais ir iš šių ingredientų derinių. Tokios tešlos dėka pyragas su maltos mėsos ir bulvių įdaru išeis labai minkštas ir švelnus.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus susmulkinkite. Įdarą pagardinkite pipirais, druska ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Sumaišykite majonezą ir kefyrą. Įmuškite kiaušinius. Tada nuolat maišydami pamažu suberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi gautis gana skysta. Palikite tešlą 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo formą ištepkite aliejumi, išdėliokite bulves, tada faršą, ant viršaus - svogūnus ir viską užpildykite tešla taip, kad būtų tolygus sluoksnis, o aplink paskleiskite įdarą. Pašaukite pyragą į orkaitę 50 minučių.
Kategorijos