Publikavimo data: 2024-05-25
Pyragas su grybais ir mocarela orkaitėje
Pyragas iš smėlinės tešlos, įdarytas grybais, svogūnais ir sūriu. Pagrindinis patiekalo akcentas neabejotinai yra mocarela, kuri įdarui suteikia švelnų kreminį skonį. Tačiau galite naudoti bet kokį neutralų sūrį pagal savo pageidavimą. Tokie naminiai pyragaičiai patiks jūsų namiškiams ir neabejotinai nustebins jūsų svečius. Pyragas puikiai tinka užkandžiams ar priešpiečiams.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite sausainių tešlą. Dideliame dubenyje ant stambios tarkos sutarkuokite šaldytą sviestą.
Žingsnis 2
Tada suberkite miltus ir druską. Trinkite ingredientus, kol jie taps trupiniai.
Žingsnis 3
Į grietinę ir miltų trupinius įmaišykite grietinę ir išminkykite tešlą. Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Suformuokite iš tešlos rutulį. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 30-60 minučių.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 6
Grybus supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 7
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūną ir česnaką ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 8
Į keptuvę sudėkite grybus ir kepkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite grietinę, žiupsnelį žolelių ir išmaišykite.
Žingsnis 9
Sumaišykite šaukštą miltų ir pusę puodelio šalto vandens, kol neliks gumuliukų. Supilkite miltų mišinį į keptuvę ir išmaišykite. Troškinkite grybus padaže, kol jis sutirštės.
Žingsnis 10
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite ją į stačiakampio formą. Tešlą sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo pergamentu. Tešlą paskleiskite ant formos, kad susidarytų apvadas. Kepkite pagrindą orkaitėje 15-20 minučių.
Žingsnis 11
Šaukštu sudėkite įdarą į paruoštą pagrindą. Ant viršaus išdėliokite mocarelos rutuliukus ir pabarstykite žolelėmis.
Žingsnis 12
Pašaukite pyragą į orkaitę 20 minučių. Šiek tiek atvėsinkite ir išimkite iš formos.
Žingsnis 13
Pyragą patiekite papuoštą žaliaisiais svogūnais. Gero apetito!
Kategorijos