Pyragas su kopūstais ir grybais iš mielinės tešlos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Pyragas su kopūstais ir grybais iš mielinės tešlos

Pyragai yra neatsiejama slavų kultūros dalis. Senovėje kepiniams buvo suteikiama ypatinga reikšmė. Jis atliko tam tikrų simbolių vaidmenį ir buvo apeigų dalis. Dabar tradicijos pamirštos, o pyragai kepami darbo dienomis ir švenčių dienomis. Pyragas su kopūstais ir grybais - patiekalas, tinkantis ir įprastiems valgiams, ir pasninkui. Mielinėje tešloje nėra kiaušinių. O įdarui galima imti ir šviežių, ir raugintų kopūstų. Tinka bet kokie grybai: švieži, šaldyti, sūdyti ar džiovinti.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
149 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pyragas su kopūstais ir grybais iš mielinės tešlos Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Pusę miltų persijokite į gilų dubenį, sumaišykite su mielėmis, cukrumi ir druska. Padarykite įdubimą, supilkite vandenį ir augalinį aliejų. Išmaišykite. Minkykite 10 minučių, dalimis įmaišydami likusius miltus. Suformuokite rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.

Žingsnis 2

Pyragas su kopūstais ir grybais iš mielinės tešlos Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite grybus ir kepkite 3-5 minutes. Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps skaidrūs, apie 5-7 minutes. Sudėkite morkas, išmaišykite, įberkite druskos ir troškinkite 3 minutes. Tada sudėkite kopūstus, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 30 minučių. Tada pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies, perkelkite į sietelį, kad išsiskirtų aliejaus perteklius, ir atvėsinkite.

Žingsnis 3

Pyragas su kopūstais ir grybais iš mielinės tešlos Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Pabarstykite darbo paviršių miltais, sudėkite ant jo tešlą, padalykite į dvi nelygias dalis ir padarykite rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į maždaug 5 mm storio sluoksnį. Dėkite didesnį tešlos lakštą ant kepimo skardos ir padarykite apvadą. Paskleiskite įdarą, uždenkite antruoju tešlos lakštu ir užspauskite kraštus. Viršuje padarykite nedidelę skylutę, aptepkite pyragą vandeniu ir palikite 10 minučių.

Žingsnis 4

Kepkite pyragą orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, į orkaitės vidurį įdėkite kepimo skardą ir kepkite 30 minučių. Tada išimkite kepimo skardą, patepkite pyrago viršų augaliniu aliejumi ir palikite šiek tiek atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos