Publikavimo data: 2024-05-19
Pyragas su kopūstais ir voveraitėmis ant kefyro
Paruošti greitą pyragą su kopūstais ant kefyro orkaitėje gali bet kokio lygio kulinarinį išsilavinimą turinčios namų šeimininkės. Galima paimti bet kokio riebumo rauginto pieno produkto ir iš jo pagaminti bet kokią tešlą: pilstomąją arba mielinę. Kopūstai tinka bet kokie: švieži arba rauginti. Klasikinis receptas numato daržovių įdarą su žolelėmis arba kiaušiniais. Skanus kopūstų pyragas ant kefyro gaunasi su grybais. Juos galima vartoti ir šviežius, ir šaldytus.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Miltus persijokite per sietelį, sumaišykite su sausomis mielėmis, druska ir cukrumi. Įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą ir augalinį aliejų ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su aliejaus ir kiaušinio mišiniu, suminkykite elastingą tešlą ir palikite 1 valandą kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Sudėkite kopūstus į puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite 7-10 minučių. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite, sudėkite svogūnus, morkas ir grybus. Kepkite 15 minučių. Sudėkite pagrindus, pagardinkite druska, išmaišykite ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Suformuokite ir iškepkite pyragą. Padalykite tešlą į 2 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į kepimo skardos dydžio sluoksnį. Suformuokite pyragą: pirmas tešlos sluoksnis - įdaras - antras tešlos sluoksnis. Užspauskite kraštus. Viršų keliose vietose subadykite šakute. Leiskite pyragui pastovėti 10-15 minučių. Kiaušinio trynį ištrinkite su 1 šaukšteliu vandens ir patepkite pyrago viršų. Dėkite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 60 minučių.
Kategorijos