Publikavimo data: 2024-05-25
Pyragas su malta mėsa ir grybais
Tokie pyragai garsėja visame pasaulyje. Priklausomai nuo naudojamos tešlos, skirtingose šalyse jie vadinami skirtingais pavadinimais. Tačiau jie turi vieną bendrą bruožą: vilioja kiekvieną, užuodusį jų aromatą. Tokiam pyragui pagaminti reikia įgūdžių, tačiau jei laikysitės recepto, jis užkariaus jūsų svečius. Ir jums nebus sunku jį paruošti. Nepamirškite purios mielinės tešlos paslapties naudojant šiltus produktus. Sėkmės ruošiant maistą!
Žingsnis 1
Šiek tiek pašildykite pieną ir suberkite mieles bei cukrų. Uždenkite maistine plėvele ir palikite brinkti, kol susidarys burbuliukai.
Žingsnis 2
Tada įmuškite kiaušinį ir suberkite persijotus miltus. Miltus berkite nedidelėmis porcijomis. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite
Žingsnis 3
Tešla turi būti ne per kieta, bet nelipti prie rankų. Formuodami tešlą, rankas patepkite aliejumi, kad būtų lengviau minkyti. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje.
Žingsnis 4
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūną, grybus ir česnaką.
Žingsnis 5
Į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę pirmiausia sudėkite česnaką, tada svogūną ir grybus.
Žingsnis 6
Kai daržovės apkeps, sudėkite maltą mėsą ir troškinkite, kol suminkštės.
Žingsnis 7
Paruoštą tešlą padalykite į dvi dalis. Vieną dalį šiek tiek didesnę už kitą.
Žingsnis 8
Didesnę tešlos dalį iškočiokite 2 cm storio sluoksniu. Ištepkite formą riebalais ir kočėlu įdėkite į ją tešlą. Ant viršaus sudėkite įdarą
Žingsnis 9
Kitą tešlos dalį iškočiokite 1 cm storio sluoksniu. Uždenkite juo pyragą. Tešlos viršų subadykite šakute.
Žingsnis 10
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 30-40 minučių. Priklausomai nuo orkaitės, kepimo laiką reguliuokite pagal savo orkaitę.
Kategorijos