Pyragas su malta mėsa ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Pyragas su malta mėsa ir grybais

Tokie pyragai garsėja visame pasaulyje. Priklausomai nuo naudojamos tešlos, skirtingose šalyse jie vadinami skirtingais pavadinimais. Tačiau jie turi vieną bendrą bruožą: vilioja kiekvieną, užuodusį jų aromatą. Tokiam pyragui pagaminti reikia įgūdžių, tačiau jei laikysitės recepto, jis užkariaus jūsų svečius. Ir jums nebus sunku jį paruošti. Nepamirškite purios mielinės tešlos paslapties naudojant šiltus produktus. Sėkmės ruošiant maistą!
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
160 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pyragas su malta mėsa ir grybais Žingsnis 1
Šiek tiek pašildykite pieną ir suberkite mieles bei cukrų. Uždenkite maistine plėvele ir palikite brinkti, kol susidarys burbuliukai.

Žingsnis 2

Pyragas su malta mėsa ir grybais Žingsnis 2
Tada įmuškite kiaušinį ir suberkite persijotus miltus. Miltus berkite nedidelėmis porcijomis. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite

Žingsnis 3

Pyragas su malta mėsa ir grybais Žingsnis 3
Tešla turi būti ne per kieta, bet nelipti prie rankų. Formuodami tešlą, rankas patepkite aliejumi, kad būtų lengviau minkyti. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje.

Žingsnis 4

Pyragas su malta mėsa ir grybais Žingsnis 4
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūną, grybus ir česnaką.

Žingsnis 5

Pyragas su malta mėsa ir grybais Žingsnis 5
Į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę pirmiausia sudėkite česnaką, tada svogūną ir grybus.

Žingsnis 6

Pyragas su malta mėsa ir grybais Žingsnis 6
Kai daržovės apkeps, sudėkite maltą mėsą ir troškinkite, kol suminkštės.

Žingsnis 7

Pyragas su malta mėsa ir grybais Žingsnis 7
Paruoštą tešlą padalykite į dvi dalis. Vieną dalį šiek tiek didesnę už kitą.

Žingsnis 8

Pyragas su malta mėsa ir grybais Žingsnis 8
Didesnę tešlos dalį iškočiokite 2 cm storio sluoksniu. Ištepkite formą riebalais ir kočėlu įdėkite į ją tešlą. Ant viršaus sudėkite įdarą

Žingsnis 9

Pyragas su malta mėsa ir grybais Žingsnis 9
Kitą tešlos dalį iškočiokite 1 cm storio sluoksniu. Uždenkite juo pyragą. Tešlos viršų subadykite šakute.

Žingsnis 10

Pyragas su malta mėsa ir grybais Žingsnis 10
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 30-40 minučių. Priklausomai nuo orkaitės, kepimo laiką reguliuokite pagal savo orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos