Pyragas su saira ir bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Pyragas su saira ir bulvėmis

Tokį pyragą galima pagaminti ir iš pilstomos tešlos, tačiau šiame recepte naudosime paruoštą mielinę tešlą, kad pyragas būtų minkštesnis. Tuo pačiu tikslu jo viršų, prieš pašaunant į orkaitę, reikia patepti nedideliu kiekiu grietinės. Žuvies konservus galima naudoti įvairiais būdais, ne tik sairą, bet ir, pavyzdžiui, sardines.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
230 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pyragas su saira ir bulvėmis Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Kepkite svogūną keptuvėje su aliejumi 5-7 minutes, kol taps auksinis. Tada sumaišykite jį su žuvimi.

Žingsnis 2

Pyragas su saira ir bulvėmis Žingsnis 2
Suformuokite pyragą. Iš pusės tešlos iškočiokite sluoksnį ir įdėkite į formą. Ant viršaus uždėkite pusę bulvių ir druskos. Ant viršaus paskleiskite tolygų sluoksnį žuvies ir svogūnų, tada vėl bulvių. Kitą pusę tešlos iškočiokite ploniau ir užtepkite įdarą.

Žingsnis 3

Pyragas su saira ir bulvėmis Žingsnis 3
Paruoškite pyragą. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių pagal Celsijų. Pyragą iš viršaus patepkite grietine ir kiaušinio tryniu, tada 40 minučių pašaukite į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos