Publikavimo data: 2024-05-25
Pyragas su saira ir bulvėmis
Tokį pyragą galima pagaminti ir iš pilstomos tešlos, tačiau šiame recepte naudosime paruoštą mielinę tešlą, kad pyragas būtų minkštesnis. Tuo pačiu tikslu jo viršų, prieš pašaunant į orkaitę, reikia patepti nedideliu kiekiu grietinės. Žuvies konservus galima naudoti įvairiais būdais, ne tik sairą, bet ir, pavyzdžiui, sardines.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Kepkite svogūną keptuvėje su aliejumi 5-7 minutes, kol taps auksinis. Tada sumaišykite jį su žuvimi.
Žingsnis 2
Suformuokite pyragą. Iš pusės tešlos iškočiokite sluoksnį ir įdėkite į formą. Ant viršaus uždėkite pusę bulvių ir druskos. Ant viršaus paskleiskite tolygų sluoksnį žuvies ir svogūnų, tada vėl bulvių. Kitą pusę tešlos iškočiokite ploniau ir užtepkite įdarą.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragą. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių pagal Celsijų. Pyragą iš viršaus patepkite grietine ir kiaušinio tryniu, tada 40 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos