Publikavimo data: 2024-05-25
Pyragas su varške ir rūgštynėmis
Vasarą sunoksta daugybė žolelių ir daržovių. Ne išimtis ir rūgštynės. Daugelis žmonių jos vengia, ir ne veltui, nes iš jos galima paruošti daug skanių patiekalų, įskaitant kepinius. Šiame recepte siūlome jums pasigaminti nesaldų pyragą su varške, sūriu ir rūgštynėmis. Įdaras gaunasi švelniai kreminis su lengva rūgštele. Pyragas puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas užkandžiui arba kaip priedas prie sriubos.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite petražoles.
Žingsnis 4
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant vidutinės ugnies kepkite svogūnus 5-7 minutes, kol jie taps auksiniai ir permatomi.
Žingsnis 5
Į gilų dubenį įmuškite tris kiaušinius ir suplakite.
Žingsnis 6
Į dubenį suberkite smulkintas rūgštynes, varškę, tarkuotą sūrį, kapotas petražoles ir kepintus svogūnus.
Žingsnis 7
Įdarą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Išmaišykite.
Žingsnis 8
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite iki 3-4 mm storio. Kepimo indą išklokite pergamentiniu popieriumi ir patepkite augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite sluoksniuotą tešlą, suformuodami apvadą.
Žingsnis 9
Ant tešlos viršaus sudėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite.
Žingsnis 10
Pyragą kepkite orkaitėje 30-40 minučių. Šiek tiek atvėsinkite ir išimkite iš formos.
Žingsnis 11
Pyragą papuoškite šviežiais smulkintais špinatais. Gero apetito!
Kategorijos