Publikavimo data: 2025-08-18
Pyragas su vištiena, bulvėmis, grybais ir sūriu
Jei pagaminsite šį nesaldų pyragą, tikrai liksite sotūs. Jį galima valgyti kaip visavertį patiekalą, pavyzdžiui, pietums ar vakarienei, arba kaip užkandį. Visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje. Pyragas gaunasi kvapnus, netradicinis ir įvairaus skonio. Česnakų padažas suteikia pyragui ypatingo skonio.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bulvių gumbus. Perpjaukite bulves per pusę, tada plonais griežinėliais supjaustykite puseles.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite tarka su didelėmis skylutėmis.
Žingsnis 4
Grybus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Į vieną indą sudėkite majonezą, grietinę, smulkintą česnaką, druską. Sumaišykite ingredientus.
Žingsnis 6
Paimkite formą su šonais, dugną išklokite kepimo popieriumi ir šonus patepkite augaliniu aliejumi. Paimkite mielinę tešlą, padalykite ją į 2 dalis. Vieną gabalą iškočiokite šiek tiek didesnį už formą ir dėkite ant dugno taip, kad liktų nedideli šonai.
Žingsnis 7
Tešlą aptepkite puse paruošto česnakinio padažo.
Žingsnis 8
Tada sluoksniuokite bulvių griežinėlius, vištienos gabalėlius ir grybų sluoksnius.
Žingsnis 9
Pusę likusio padažo sumaišykite su sūriu ir aptepkite grybus.
Žingsnis 10
Iškočiokite antrą tešlos gabalėlį, bet padarykite jį didesnio skersmens. Uždėkite jį ant viso įdaro, tešlos kraštus pakiškite po apatiniu tešlos sluoksniu. Pyrago centre padarykite skylę.
Žingsnis 11
Įdėkite formą su pyragu į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę ir kepkite pyragą 50-60 minučių. Kai pyragas įgaus auksinę spalvą, uždenkite formą folija ir kepkite toliau.
Kategorijos