Pyragas su vištiena, bulvėmis, grybais ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Pyragas su vištiena, bulvėmis, grybais ir sūriu

Jei pagaminsite šį nesaldų pyragą, tikrai liksite sotūs. Jį galima valgyti kaip visavertį patiekalą, pavyzdžiui, pietums ar vakarienei, arba kaip užkandį. Visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje. Pyragas gaunasi kvapnus, netradicinis ir įvairaus skonio. Česnakų padažas suteikia pyragui ypatingo skonio.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
247 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Pyragas su vištiena, bulvėmis, grybais ir sūriu Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bulvių gumbus. Perpjaukite bulves per pusę, tada plonais griežinėliais supjaustykite puseles.

Žingsnis 2

Pyragas su vištiena, bulvėmis, grybais ir sūriu Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 3

Pyragas su vištiena, bulvėmis, grybais ir sūriu Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite tarka su didelėmis skylutėmis.

Žingsnis 4

Pyragas su vištiena, bulvėmis, grybais ir sūriu Žingsnis 4
Grybus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 5

Pyragas su vištiena, bulvėmis, grybais ir sūriu Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Į vieną indą sudėkite majonezą, grietinę, smulkintą česnaką, druską. Sumaišykite ingredientus.

Žingsnis 6

Pyragas su vištiena, bulvėmis, grybais ir sūriu Žingsnis 6
Paimkite formą su šonais, dugną išklokite kepimo popieriumi ir šonus patepkite augaliniu aliejumi. Paimkite mielinę tešlą, padalykite ją į 2 dalis. Vieną gabalą iškočiokite šiek tiek didesnį už formą ir dėkite ant dugno taip, kad liktų nedideli šonai.

Žingsnis 7

Pyragas su vištiena, bulvėmis, grybais ir sūriu Žingsnis 7
Tešlą aptepkite puse paruošto česnakinio padažo.

Žingsnis 8

Pyragas su vištiena, bulvėmis, grybais ir sūriu Žingsnis 8
Tada sluoksniuokite bulvių griežinėlius, vištienos gabalėlius ir grybų sluoksnius.

Žingsnis 9

Pyragas su vištiena, bulvėmis, grybais ir sūriu Žingsnis 9
Pusę likusio padažo sumaišykite su sūriu ir aptepkite grybus.

Žingsnis 10

Pyragas su vištiena, bulvėmis, grybais ir sūriu Žingsnis 10
Iškočiokite antrą tešlos gabalėlį, bet padarykite jį didesnio skersmens. Uždėkite jį ant viso įdaro, tešlos kraštus pakiškite po apatiniu tešlos sluoksniu. Pyrago centre padarykite skylę.

Žingsnis 11

Pyragas su vištiena, bulvėmis, grybais ir sūriu Žingsnis 11
Įdėkite formą su pyragu į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę ir kepkite pyragą 50-60 minučių. Kai pyragas įgaus auksinę spalvą, uždenkite formą folija ir kepkite toliau.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepta orkaitėje ant padėklo, kepimas, paprasta, mažai kalorijų, kopūstų sezonas, česnakų sezonas, pyragai, sotūs pyragai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, receptų knyga, kiaušinių pyragai, kefyro pyragai, kefyro pyragai, kepimas su kefyru, kepimas su kiaušiniu

Kategorijos