Publikavimo data: 2025-08-19
Pyragas su žuvies konservais ir ryžiais
Klasikinio rusiško pyrago istorija siekia slavų pagonybės laikus. Senovės rusų laikais buvo įprasta pasitikti iš žygių grįžtančius karius gražiu rusišku pyragu. Iš pagonybės kilo terminas pyragas: šio žodžio atsiradimo dariniai buvo terminai "pir" - šventės proga rengiama puota, taip pat "pyry" - senosios rusų kalbos žodžio "kviečiai" pavadinimas, nes būtent iš kvietinės tešlos visais laikais buvo kepami pyragai.
Žingsnis 1
Žaliuosius svogūnus supjaustykite žiedais. Įdarui naudokite tik žaliąją rodyklės dalį.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, grietinę, druską ir cukrų. Tešla turi būti ne per tiršta ir ne per lipni.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite žuvies konservus, ryžius, susmulkintus kiaušinius ir žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi, ant dugno sudėkite dalį tešlos ir tolygiai paskirstykite po visą indą. Tada ant dugno tolygiai sudėkite įdarą.
Žingsnis 5
Įdarą uždenkite likusia tešla. Pyragą pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 6
Pyragą kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.
Žingsnis 7
Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti formoje, supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Kategorijos