Publikavimo data: 2025-08-17
Quiche lorraine su lengvai sūdyta lašiša
"Quiche lorraine" yra atviras prancūziškas pyragas, kuriame puikiai dera smėlėta tešla ir švelnus įdaras. Dažniausiai patiekalas gaminamas iš vištienos arba grybų. Tačiau galima rasti ir kitų variantų, pavyzdžiui, daržovių ar žuvies įdarų. Šiame recepte pateikiamas quiche lorraine su lašišos įdaru. Paruoštas pyragas gaunasi labai maistingas ir sveikas, išskirtinio skonio ir nuostabaus aromato. Patiekti siūloma su žalumynais, tačiau juos galite pakeisti lengvomis salotomis.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus supilkite į gilų dubenį. Į tą patį dubenį įmuškite vištienos kiaušinius ir grietinę. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais, perkelkite juos prie likusių ingredientų. Mikseriu sumaišykite ingredientus iki vientisos masės. Rankomis išminkykite tešlą, susukite ją į rutulį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Nedideliame dubenyje įmuškite 3 kiaušinius, supilkite pieną ir grietinėlę. Maišytuvu sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės. Į masę supilkite 150 g tarkuoto sūrio ir muskato riešutą pagal skonį ir dar kartą gerai išmaišykite mikseriu arba silikonine mentele. Paruoštą lašišą nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Iškočiokite tešlą į sluoksnį, įdėkite ją į formą ir padarykite būsimo pyrago šonus. Šakute pradurkite tešlą ir 10 minučių pašaukite į orkaitę. Kai tešla bus paruošta, ant jos sudėkite lašišos gabalėlius ir užpilkite kiaušinių ir grietinėlės mišiniu. Pyragą kepkite 25-30 minučių. Tada apibarstykite jį likusiu sūriu ir dar 5-10 minučių palaikykite orkaitėje, kol iškeps.
Kategorijos