Publikavimo data: 2024-06-08
Ramen su daržovėmis
Ramenas - tirštas sultinys su kvietiniais makaronais, mėsa, jūros gėrybėmis, daržovėmis ir prieskoniais - iki Antrojo pasaulinio karo pabaigos buvo laikomas kinų patiekalu. Po karo pagrindinė rameno gamybos ir vartojimo šalis buvo Japonija, kur tuo metu kviečiai buvo daug pigesni ir lengviau prieinami nei ryžiai. Tuomet visoje Japonijoje ėmė rastis yatai - vežimėliai arba prekystaliai, kuriuose ramenas buvo ruošiamas namo grįžtantiems kareiviams. Dabar Japonijoje yra apie 40 000 yatai.
Žingsnis 1
Išvirkite makaronus ir paruoškite tofu. Puode užvirkite vandenį ir virkite makaronus 4-5 minutes pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Išimkite makaronus į sietelį ir nusausinkite. Pasūdykite tofu kubelius, įberkite ciberžolės ir 25 min. kepkite orkaitėje 200 °C temperatūroje.
Žingsnis 2
Supjaustykite ir pakepinkite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite papriką, morkas, kopūstus, česnaką, džiovintą aitriąją papriką ir imbierą. Maišydami kepkite 5 minutes, supilkite sojų padažą ir sezamų aliejų ir kepkite dar 3-5 minutes. Tada sudėkite agurkus ir maišydami kepkite dar 2 minutes, sudėkite žaliuosius svogūnus ir maišydami pakepinkite. Supilkite 1 puodelį vandens ir kaitinkite 2 minutes.
Kategorijos