Publikavimo data: 2024-06-08
Ramen su ryžių makaronais
Paprastai ramen makaronai gaminami iš kvietinių makaronų, tačiau galima rasti ir kitų rūšių makaronų. Pavyzdžiui, ryžių makaronus, kurie dažnai naudojami Azijos virtuvėje. Patys savaime jie yra blankūs, tačiau derinyje su prieskoniais atsiskleidžia neįprastas jų skonis. Įdomu tai, kad ramen laikomas japonišku patiekalu, nors iš tiesų jis atkeliavo iš Kinijos dar XX a. pradžioje ir iš pradžių buvo ruošiamas kaip gatvės maistas. Dabar ramen yra labai populiarus ir patiekiamas net elitiniuose restoranuose.
Žingsnis 1
Paruoškite sultinį. Sudėkite vištienos blauzdas į puodą, suberkite morkas ir svogūnus. Supilkite apie 1,5-2 litrus vandens ir virkite apie 1 valandą. Tada sultinį perkoškite. Įpilkite sojų padažo, smulkiai supjaustyto imbiero, cukraus, džiovintų aitriųjų paprikų ir česnako. Vėl užvirinkite sultinį, sumažinkite ugnį ir palikite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžių makaronus. Užvirkite 1-1,5 l vandens, pasūdykite, sudėkite makaronus ir virkite 5-15 min. pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Išmeskite makaronus į sietelį ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Žingsnis 3
Apkepkite filė. Keptuvėje įkaitinkite sezamų aliejų. Kepkite vištienos gabalėlius, kol iškeps.
Žingsnis 4
Sudėkite rameną. Sudėkite makaronus į lėkštes ir užpilkite sultiniu. Atsargiai išdėliokite vištienos filė ir kiaušinių puseles. Pabarstykite patiekalą smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais ir nori.
Kategorijos