Publikavimo data: 2025-08-20
Ratatouille su baklažanais ir cukinijomis
Iš pradžių šis patiekalas buvo gaminamas sumaišius visas daržoves. Keičiantis laikams, keitėsi ir receptas. Šiuolaikiniame ratatouille daržovės dedamos sluoksniais ir užpilamos padažu. Dabar visas recepte minimas daržoves galima įsigyti ištisus metus ir praktiškai kiekvienas ūkininkas jas augina sezono metu. Patiekalas gaminamas orkaitėje, paprastai ir greitai.
Žingsnis 1
Įkaitintoje keptuvėje įkaitintame aliejuje kelias minutes pakepinkite svogūną ir česnaką. Tada sudėkite saldžiąsias paprikas, išmaišykite ir kepkite dar 3-4 minutes. Sudėkite tarkuotas morkas ir maišydami kepkite dar 3-4 minutes.
Žingsnis 2
Keturiuose pomidoruose padarykite negilų kryžiaus formos pjūvį, kelioms minutėms panardinkite juos į verdantį vandenį ir nulupkite odelę. Pomidorus sutrinkite trintuvu ir supilkite į keptuvę su daržovėmis, tada 5 min. troškinkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Nenuimdami keptuvės nuo ugnies, į daržoves suberkite pomidorų pastą, druską, maltus juoduosius pipirus ir žoleles. Palaukite, kol mišinys užvirs, ir uždengę dangčiu virkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Pusę daržovių mišinio tolygiai paskleiskite kepimo inde. Ant daržovių mišinio pakaitomis dėkite baklažanų, cukinijų ir pomidorų griežinėlius. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir smulkintais žalumynais. Ant viršaus uždėkite likusią pusę troškintų daržovių mišinio. Įdėkite patiekalą į įkaitintą iki 190 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 60 minučių.
Kategorijos