Publikavimo data: 2025-08-18
Ratatouille su minkštu sūriu
Patiekalo pavadinimas kilęs iš okitanų kalbos ir susideda iš dviejų žodžių santrumpos: "valgyti" ir "sumaišyti". Pagrindine ratatouille paslaptimi laikomos Provanso žolelės. Būtent jos paverčia daržovių troškinį kulinariniu šedevru. Ratatouille yra labai sveikas, nes šio patiekalo pagrindą sudaro daržovės. Šiame patiekale yra daug geležies, kalcio, vario, fosforo ir vitaminų.
Žingsnis 1
Česnaką sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Gerai išmaišykite. Paimkite kepimo indą ir patepkite jį mišiniu.
Žingsnis 2
Palaipsniui kepimo inde pakaitomis sudėkite visas daržoves. Viršų apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska. Kepkite patiekalą 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Tada išimkite ratatouille, apibarstykite sūriu ir dar 3 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos