Ratatouille su minkštu sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Ratatouille su minkštu sūriu

Patiekalo pavadinimas kilęs iš okitanų kalbos ir susideda iš dviejų žodžių santrumpos: "valgyti" ir "sumaišyti". Pagrindine ratatouille paslaptimi laikomos Provanso žolelės. Būtent jos paverčia daržovių troškinį kulinariniu šedevru. Ratatouille yra labai sveikas, nes šio patiekalo pagrindą sudaro daržovės. Šiame patiekale yra daug geležies, kalcio, vario, fosforo ir vitaminų.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
77 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Ratatouille su minkštu sūriu Žingsnis 1
Česnaką sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Gerai išmaišykite. Paimkite kepimo indą ir patepkite jį mišiniu.

Žingsnis 2

Ratatouille su minkštu sūriu Žingsnis 2
Palaipsniui kepimo inde pakaitomis sudėkite visas daržoves. Viršų apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska. Kepkite patiekalą 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Tada išimkite ratatouille, apibarstykite sūriu ir dar 3 min. pašaukite į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, baklažanų sezonas, žaliasis sezonas, cukinijų sezonas, pomidorų sezonas, paprikų sezonas, ypatingi receptai, Ratatouille, be įprastų alergenų

Kategorijos