Publikavimo data: 2025-08-17
Ratatouille su pomidorais ir vištienos filė
Ratatouille - tai tiesiog keptos daržovės. Tačiau prancūzų virtuvėje jos užima svarbią vietą. Daržovės kepamos, troškinamos, skrudinamos, pagardinamos įvairiomis aromatinėmis žolelėmis ir prieskoniais, sūriu, alyvuogių aliejumi ir vynu, kad nušvistų įvairiomis skonio ir aromato spalvomis. Tai ir yra prancūzų virtuvės žavesys.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Nupjaukite paprikas nuo kotelių, išimkite sėklas ir kartu su pomidorais supjaustykite kubeliais. Įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir 5 min. pakepinkite daržoves, tada supilkite pomidorų pastą ir vyną, išmaišykite, išjunkite ugnį ir supilkite dar 1 valgomąjį šaukštą aliejaus, vėl išmaišykite.
Žingsnis 2
Jei reikia, nulupkite daržoves. Baklažaną, cukiniją ir pomidorus supjaustykite apskritimais; rinkitės maždaug vienodo dydžio daržoves, kad apskritimai būtų vienodi.
Žingsnis 3
Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite tokio pat dydžio gabalėliais, kaip ir daržovės. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite filė po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Nuplaukite žoleles ir smulkiai sukapokite. Nulupkite česnaką nuo odelės ir smulkiai sukapokite peiliu. Sudėkite visus padažui skirtus ingredientus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Sudėkite ratatouille. Į karščiui atsparią formą tolygiai sluoksniuokite padažą, prireikus išlyginkite. Vertikaliai, bet kokia tvarka, sudėkite daržoves ir keptą vištienos filė.
Žingsnis 6
Ant viršaus užtepkite tolygų padažo sluoksnį, uždenkite folija ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą ir 20 minučių. Pasibaigus laikui, nuimkite foliją, apibarstykite tarkuotu sūriu ir dar 5-10 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos