Publikavimo data: 2024-04-01
Raudona žuvis grietinėlės padaže
Raudona žuvis grietinėlės padaže bus sultinga, skani ir tolygiai iškepusi tik tada, jei bus tinkamai parinkta ir supjaustyta. Keta, lašiša, rausvoji lašiša, upėtakis ir kiti "raudonosios" žuvies atstovai turi būti ryškiais, blizgančiais žvynais, malonaus kvapo ir tankios mėsos. Tokia žuvis grietinėlės padaže orkaitėje pasirodys tiesiog puiki. Kad būtų paprasčiau ruošti, pirkite paruoštą filė.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Įkaitintoje keptuvėje 1-2 min. pakepinkite česnaką alyvuogių aliejuje. Išmaišykite ir supilkite grietinėlę. Virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Sudėkite lydytą sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Žuvį pasūdykite ir papipirinkite. Įdėkite į kepimo indą. Ant viršaus pabarstykite čiobrelių šakelių ir užpilkite padažu. Pašaukite žuvį į orkaitę 25 minutėms. Kepkite 180 ℃ temperatūroje.
Kategorijos